Luz Kasal: "Važna mi je priča koju ću kroz pesmu da podelim sa publikom"

Španska umetnica svetskog formata, Lus Kasal održaće koncert večeras u Centru "Sava", najavio je Dom omladine Beograd. Publika širom sveta Lus Kasal prepoznaje po čuvenim muzičkim temama iz filmova Pedra Almodovara, pre svih "Piensa En Mi" i "Un Ano de Amor" iz kultnog filma "Visoke potpetice".

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.11.2018.

08:00

Luz Kasal:
GettyImages

Lus Kasal je u Srbiji svakako najpoznatija po temi "Madrugas", iz drugog dela filma "Montevideo, vidimo se". Slavna pevačica je dobila Gremi za životno delo, francuski Orden umetnosti i književnosti, prestižnu nagradu Goja, kao i ključeve gradova Pariza i Madrida.

U Beograd dolazi sa potpuno novim koncertnim programom i spektakularnim dizajnom scene, kojim najavljuje novi album, koncipiran u formi emocionalnog dnevnika.

Luz Kasal, koja u svom muzičkom izrazu spaja španski folklor sa sentimentom Mediterana za Tanjug kaže da je samo žena i pevačica koja u svemu što radi slika svoj život.

"Moj muzički izraz je plod različitih uticaja koji su me formirali od detinjstva do danas. Za mene je najvažnija pesma, šta pesmi treba i koliko mene uzbuđuje ta priča. Ako govorimo o pesmama koje govore o različitim osećanjima, onda mi je važno da se moja emocija prenosi na ritmiku pesme", rekla je Luz Kasal i dodala da ne vidi mnogo računa o samom žanru pesama koje interpretira.

"Mogu da se bavim i rok muzikom, latinoameričkim ritmovima, klasikom... Važna mi je jedino priča koju ću kroz pesmu da podelim sa publikom", rekla je Luz Kasal.
GettyImages
Cenjena umetnica kaže da se na svakih pet ili šest godina u pop muzici pojavi neki trend, ritam ili stil koji zapravo odgovara zahtevima publike u tom momentu.

"Imamo različite žanrove u latino muzici... Salsa je jedan od njih koji trenutno nije u modi. Ipak, za mene je glas najvažniji element svakog pop projekta. Čini mi se da danas mnogi producenti na glas gledaju kao na još jedan instrument sa kojim može da se manipuliše na različite načine. Glas se u procesu nastajanja pesme često svodi na instrument više, što nikako nije dobro", rekla je Kasal.

Ona evocira uspomene na učešće u nastajanju muzike za film "Montevideo, vidimo se" kada je, kako kaže, teklo sve perfektno.

"Ostale su mi u sećanju probe sa Orkestrom Vojske Srbije i reakcije publike nakon premijere filma u Sava centru. To su divni momenti za mene. Zahvaljujem svima koji su mi pomogli da budem srećna u Srbiji", rekla je poznata pevačica.

Za nju nema dileme da će beogradska publika uživati u današnjem koncertu.

"Pripremila sam svoje pesme koje su postale popularne, neke latino numere... segmet posvećen velikoj zvezdi šansone Dalidi", rekla je Luz Kasal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: