Mile Kekin: "Uspeo sam puno toga da kažem u duetu sa Bajagom"

Frontmen kultnog benda Hladno pivo Mile Kekin u Zagrebu je u sredu predstavio svoj drugi solo album "Kuća bez krova". Danas je stigao u Beograd, gde će to isto učiniti pred ovdašnjom publikom.

Izvor: B92
Podeli
Printscreen YouTube/Mile Kekin Official
Printscreen YouTube/Mile Kekin Official

Od "Studentske" pesme Hladnog piva prošlo je više od 20 godina, a Mile je, pred beogradsku promociju svog novog albuma, baš u Studentskom gradu, pred kamerama Prve televizije, popio prvu jutarnju kafu.

Pošto kao student nikada nije živeo u studentskom domu, kaže da je zavideo onima koji su imali to iskustvo, jer je uvek smatrao da se oni bolje zabavljaju, dok je on u svojoj kući na obodu grada pisao pesme za prvi album Hladnog piva "Džinovski"

Taj album je upravo i nastao kada je Mile bio na prvoj godini fakulteta. Momci iz benda su tada, posle predavanja na fakultetu, išli u studio i snimali svoje prve pesme.

Skoro tri decenije kasnije, za svoj drugi solo album "Kuća bez krova", Mile kaže da je jedan od njegovih glavnih motiva nostalgija, na šta ukazuju i motivi na njegovom omotu, kao što je slika renoa 4.

"Ceo album je malo melanholičan i okrenut prošlosti, ali i sazrevanju. Ima i pesma koje se odnose i na današnji trenutak. Ali ja se toga ne stidim. Sada, kada imam 47 godina, imam pravo da se setim kako je bilo kada sam vozio reno 4 i svoju prvu devojku u njemu."

Za pesmu "Atlantida", koju je snimio u saradnji sa Momčilom Bajagićem Bajagom, Mile kaže da nije očekivao da će toliko odjeknuti u javnosti.

"Znao sam da će biti velikog intresovanja za duet sa Bajagom, ali kada se nakon pesme dogodio i spot, to je ljude, očigledno, pogodilo. Mislim da smo u toj pesmi uspeli u toj pesmi da kažemo puno toga što su ljudi hteli da im kažemo."

Svi odgovori na sva pitanja koja su novinari postavljali o letošnjoj zabrani Bajaginog koncerta u Karlovcu, iako to nije pesma samo o tom događaju.

Čemu ili kome je "Atlantida" zapravo posvećena, kakvi su bili komentari na pesmu, kako izgleda Miletova "jutranja gimnastika"... pogledajte u prilogu Prve televizije.

Muzika

Pogledajte prvi spot pop hora "Bilećanka" VIDEO

Prvi spot KIC pop hora za pesmu “Bilećanka” promovisan je danas na konferenciji za medije, a večeras će ga premijerno, na velikom platnu, pogledati i prepuni auditorijum u Velikoj sali KIC-a, na jubilarnom desetom koncertu “Bez dileme antifašizam”.

Muzika četvrtak 29.11. 15:07 Komentara: 3
strana 1 od 25 idi na stranu