Arsenal fest: Stižu i Bad Copy, Marčelo...

Bad Copy, Nikola Vranjković, Marčelo i Iskaz, Čovek bez sluha, Six Pack, Mortal kombat, Sajsi MC & B.K.O. i drugi pridružili su se spisku izvođača koji će nastupiti na četvrtom Arsenal festu 26, 27. i 28. juna u Kragujevcu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 30.05.2014.

16:21

Default images

Prve večeri kragujevačkog open air festivala na Main Stage-u, koji se nalazi u fabričkom prostoru iz 19. veka, Kneževom arsenalu, pre rege muzičara Džentlmena (Gentleman) i balkan-ska-pank-dab atrakcije Dubioza kolektiva nastupiće ska pankeri Lude krave iz Bačkog Petrovca i "šumadijski Ramons" Čovek bez sluha (ČBS).

"U gradu koji, iako nisam iz Kragujevca, nazivam svojim rodnim krajem i ove godine se održava možda najbolji rok festival ovog podneblja. Do sada kao posetilac nisam izostao ni sa jednog Arsenala, a ove godine imam čast i privilegiju da na njemu nastupim u sjajnom društvu meni dragih kolega Goblina, Atheist Rapa, Bjesova, Dubioze, Brkova... Dok ne budem na bini stajaću u prvom redu i dizati palac za Gibonnija, Gentlemana i ostale vrhunske line-upere koje nam Arsenal dovodi", poručuje frontmen ČBSa i SIx Packa Miki Radojević.

Na Garden Stage-u u obližnjoj Zastavinoj bašti 26. juna sviraju instrumental fjužn bend Špajz, kruševački pankeri Crveni karton, pančevački Brigand, novosadski Branimir i neprijatelji, somborski Neozbiljni pesimisti kao i beogradski kantautor Nikola Vranjković.

"Odsviraćemo mali presek moje karijere, i pesme '8 i 30', preko 'Nedostupnih polja', 'Protiv sebe', 'Majdana', '2000 i kusur godina', pa do 'Zadrži svoj dah' i 'Nagrade za strah' koja se zvanično pojavila ove godine na EP-ju i knjizi 'Bremeplov'. Nisam brojao koliko sam puta svirao do sada u Kragujevcu, bilo je puno koncerata, i svi su uvek bili jako dobri pa očekujem da se ta tradicija i nastavi", kaže Vranjković.

Druge večeri 27. juna, uz Main Stage gde sviraju Ničim izazvan, Vlatko Stefanovski i Gibonni, na Garden dolaze hardkor Brainwashed, spid metalci Deadly Mosh, niški Gospodin Pinokio, banjalučki dabsteri Sopot, pank legende Atheist Rap i metal pankeri Mortal kombat.

"Braćo i sestre po metalu, Tražili ste - gledajte: Mortal Kombat na Arsenal festu! Mi donosimo svoj arsenal pesama, a vi se naoružajte sa mnogo energije, jer će vam trebati za šou koji vas i nas očekuje tom prilikom! Vidimo se drugog dana festivala na Garden stejdžu", poručuje Mortal kombat.

"Veoma smo srećni što ćemo se po prvi put predstaviti u Kragujevcu, u centru Šumadije, i to na ovako velikom festivalu sa značajnim izvođačima itekako vrijednim poštovanja. U naših ‘5 minuta’ publika će slušati najbolje od Sopota, a promovisaćemo i naš novi album Sopotnik. Ono što vam možemo obećati je energičan nastup. Dođite i uvjerite se", poručuje frontmen Sopota Petar Topalović.

Završne večeri 28. juna na Mainu Brkovima, Goblinima i Bjesovima pridružiće se Bad Copy, dok na Garden Stageu uz kragujevački Violet, Dark Sky iz Kosovske Mitrovice, pank rokere Six Pack, folk-rokere Irish Stew of Sindidun i hiphop Sajsi MC & B.K.O. dolaze i Marčelo i Iskaz, koji svoj nastup u Kragujevcu najavljuju kao "molotovljev koktel!"

"Biće veoma nabijeno energijom, a publika će čuti i neke nove pesme. Zapravo, neke će verovatno tada biti prvi put izvedene. Drugari iz Iskaza, naši saborci na bini, objavili su novi album, ekipa i ja ovih dana takođe dovršavamo svoj, i jedva čekamo da sve to zakuvamo s bine", kaže Marčelo.

"Publika može da očekuje pregršt novih pesama, naravno izvodićemo i stariji materijal. Biće to jedan dobar presek svih albuma i singlova do sada. Arsenal fest, kao i svi festivali tog tipa u Srbiji, su jako bitni za muzičku scenu, i jako mi se dopada pto je line up tako šarenolik", kaže Sajsi MC.

Arsenal fest već nekoliko godina unazad dovodi najznačajnije pop i rok izvođače i najzanimljivije mlade snage iz Srbije i sa prostora bivše Jugoslavije u fantastičan prostoru na otvorenom nedaleko od centra Kragujevca - "Knežev arsenal" (Main Stage) i obližnju "Zastavinu baštu" (Garden Stage).

Na dosadašnjim izdanjim Arsenala svirali su Smak, Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, Rundek Cargo Trio, Dubioza kolektiv, Babe, Goblini, Hladno pivo, Darkwood Dub, Rambo Amadeus, Ritam nereda, Block Out, Stereo MC's, Therapy?, Marko Nastić, Eva Braun, Kanda Kodža i Nebojša, Goribor, Eyesburn, Pero Defformero...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: