Kultura

Sreda, 30.04.2014.

12:21

Splitski Dječaci 8. maja u klubu Gun

Nakon rasprodatih koncerata širom regiona, splitski hip hop sastav Dječaci nastupiće 8. maja u beogradskom klubu Gun.

Izvor: B92

Default images

Dječaci su Vojko Vrućina, Ivo Ivo i Zondo, kao i šira familija Dječaka, Kiša Metaka (Krešo Bengalka, Papi Para, Kid Rađa, Vuk Oreb) i predsjednik Dječaka. Sve koncerte Dječaci sviraju sa svojim bendom - Đole, Kapo i Smoki.

Tokom brojnih nastupa dokazali su da nisu striktno hip hop sastav, te da eksperimentišu sa širokim spektrom muzičkih žanrova, od rocka, preko reggaea i d´n´b pa sve do žestog gitarskog zvuka.

Grupa je formirana 2005. godine i od tada su objavili dva albuma. Za vrlo kratko vreme postali su veliko ime na hip hop sceni, što potvrđuju brojni fanovi ali i kritika. Debi album Drama (2008) osvojio je Zlatnu Kooglu za album godine i INDEXI 09 nagradu za hip hop album godine. Drugi album Istina izašao je 2011. za Croatiu Records, a prvi tiraž bio je rasprodat za samo dva dana. Nakon ovog izdanja, bend beleži uspehe rasprodatim koncertima i učešćem na brojnim festivalima širom regiona. Istina je 2012. bila nominovana za Hrvatsku prestižnu nagradu Porin, za najbolji hip hop album godine, a 2013. godine sa hitom Lovrinac bili su kandidat za Porina u kategoriji za hit godine.

Dječaci su dobitnici Hip Hop Unity Nagrada 2013 koje dodeljuje hhunity.org najboljem od hrvatskog repa. Prema glasovima publike, Kiša Metaka je osvojila Nagradu za najbolji album godine, a Vojko V je osvojio nagradu kao najbolji MC godine.

Ulaznice po ceni od 700 dinara su u pretprodaji u kafeu Šikarica, Skadarska 22.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: