Novo izdanje knjige o Hugu Pratu

Drugo izdanje knjige o Hugu Pratu, tvorcu lika Korta Maltezea, predstavljeno je 18. maja u Beogradu, a otvoren je i deo izložbe o tom legendarnom liku iz stripa.

Izvor: Beta Beograd
Podeli

U knjižari "Službeni glasnik" otvoren je manji deo te izložbe, koja će u celosti biti predstavljena od 19. maja u Studentskom kulturnom centru (SKC) u Beogradu, u okviru manifestacije "Noć muzeja".

U knjizi "Želja da se bude beskoristan", objavljeni su razgovori Dominika Ptifa, izučavaoca umetnosti stripa sa Pratom i posvećena je nesvakidašnjem životu tog umetnika.

To je druga knjiga Ptifovih razgovora sa Pratom, a prva koja je posvećena Pratovom delu zove se "S druge strane Korta".

Drugo izdanje knjige "Želja da se bude beskoristan" štampano je u 1.000 primeraka, a prodaje se po ceni 2.160 dinara. Prvi tiraž u istom broju rasprodat je tokom prošle godine.

Knjiga je štampana u Posebnoj ediciji “Službenog glasnika“.

Dugogodišnji urednik lista "Politikin zabavnik" Zefirino Grasi i poznavalac dela Huga Prata ocenio je da je izdavanje knjiga o njemu najveći kulturološki događaj u Srbiji.

"Prat je pokazao genijalnost u spoju književnosti i slikarstva i ja bih njegovo delo nazvao književnošću u slikama", naveo je Grasi na konferenciji za novinare u "Službenom glasniku".

Organizator izložbe "Korto Malteze" Vladimir Vesović je kazao da se ta izložba priprema više meseci i da je u tom periodu primetio da su žene veći ljubitelji Korta Maltezea od muškaraca.

"Na izložbi će biti oko 200 radova profesionalnih i amaterskih crtača stripova", dodao je Vesović.

Likovno

Stijovićev genije pred publikom

U Konaku kneginje Lubice je otvorena izložba neobičnog imena i još neobičnijeg koncepta "Interpolacije 1: Risto Stijović - tihi šapat drveta" čiji je autor Nada Seferović, kustos Muzeja grada Beograda.

Likovno četvrtak 31.05. 10:00 Komentara: 0

Dobrovićev rad uz stručno vođenje

U subotu 2. juna u 13 časova u galeriji Petra Dobrovića u Beogradu biće organizovano javno vođenje kroz izložbu "Akt u slikarstvu Petra Dobrovića" i razgovor sa Rajkom Bošković, autorkom izložbe.

Likovno sreda 30.05. 11:40 Komentara: 0

„Začuđujuće" Davida Vartabedijana

Povodom nastupa Merilin Mensona na IQ MUSIC festivalu, koji pokreću Arena Beograd i Beogradska Kulturna Mreža, uz podršku Jelen Live-a, likovni umetnik David Vartabedijan, otvoriće u utorak 29. maja u 19h, u Domu Omladine Beograda izložbu pod nazivom “Astonishing/Začuđujuće”.

Likovno utorak 29.05. 15:13 Komentara: 0

Prodata slika iz Gotjeovog spota

Slika iz Gotjeovog spota “Somebody That I Used To Know” koja se pojavljuje u pozadini i na telima izvođača prodata je na aukciji u Melburnu za sumu od 15 000 australijskih dolara.

Likovno ponedeljak 28.05. 18:42 Komentara: 6
strana 1 od 17 idi na stranu