U Čačku otvorena „Grafika 2011“

Tradicionalna izložba „Grafika“ koja objedinjuje radove dva umetnika različitih poetika i postupaka iz ove oblasti likovnog stvaralaštva, otvorena je 25. februara u čačanskoj galeriji „Risim“.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 27.02.2011.

17:03

Default images

Izložba koju po deseti put za redom organizuje galerija „Nadežda Petrović“ iz Čačka, ove godine nosi naziv „Transformacija“ i priređena je kao objedinjena postavka dve autorske celine.

Reč je o graviranim crtežima iz ciklusa „Noćne svetline nad Dunavom“ Slobodana Kneževića, profesora na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i linearnim prostornim instalacijama „Transpositio“ Branke Kuzmanović, profesora na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu.

„Kao i dosadašnje izložbe 'Grafike' i ova egzistira na dijalogu radova dva umetnika različitih postupaka i njihovom međudejstvu sa prostorom galerije i publikom, pri čemu i posetilac postaje značajan akter u polemici šta jeste jezik savremene grafičke prakse“, izjavila je Julka Marinković,istoričar umetnosti, autor i kustos izložbe.

Postavka će u galeriji „Risim“ biti otvorena do 20. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: