"Brilijantin" dobija novo ruho: Filmski klasik u "woke" verziji

Oliviju Njutn-Džon i Džona Travoltu mnogi i dalje povezuju sa filmskim klasikom "Brilijantin" čije se muzičke numere "Hopelessly Devoted To you", "You're The One That I Want" i "Summer Nights" i danas mogu čuti na radiju.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 09.04.2023.

19:18

Foto: Profimedia

Sendi (Njutn-Džon) i Deni (Travolta) osvanuće, čini se, u novoj ‘woke‘ televizijskoj verziji, piše The Daily Mail, prenosi Jutarnji list.

Novi "Briljantin" će se baviti temama poput "seksualne orijentacije, rodne ekspresije te rasnog identiteta", a omiljenim melodijama pridružiće se neke nove poput onih o belačkoj nadmoći.

Među učenicima škole Rydell High School biće i LGBT učenici ( na primer, Sintiju će igrati Ari Notartomaso, transrodna osoba) te učenici crne boje kože.

"Svi smo produkt vremena u kojem živimo, no stvarno je nešto posebno to što možemo ispričati priču o tome kako je moglo biti tokom pedesetih godina 20. veka", kaže Ari Notartomaso.

Radnja serije "Grease: Rise of the Pink Ladies" biće smeštena u 1954. godinu i prethodiće radnji originalnog filma, a fokusiraće se na osnivanje ženske grupe. U središtu će biti četiri ženska glavna lika koja će se suočiti s preprekama kako bi osnovale muzički kvartet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: