Neuporedivi, ali ipak predmet rasprave – Denzel Vošington ili Vil Smit?

Kada je reč o karijerama Denzela Vošingtona i Vila Smita, oba glumca su ostvarila neke od najboljih uloga u poslednjih nekoliko godina. Možda je i nepravedno upoređivati ih, ali na Tviteru se nedavno povela debata o tome ko je bolji glumac.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.11.2021.

09:27

Neuporedivi, ali ipak predmet rasprave – Denzel Vošington ili Vil Smit?
Foto: EPA/ETTORE FERRARI

Podsetimo, Vil Smit je u novom filmu "King Richard", biografskoj drami o ocu Serene i Venus Vilijams, dobio odlične kritike za tumačenje tog lika, nakon čega je usledilo i pitanje jednog korisnika Tvitera: Denzel Vošington ili Vil Smit?
Pre svega, putanja u karijerama oba glumca bila je veoma različita. Vil Smit je počeo kao hip-hop umetnik, a zatim je prešao u glumu kao zvezda sitkoma pre nego što se etablirao kao glavni u blokbasteru.

Početak Denzela Vošingtona bio je u pozorištu, nakon čega je usledio veliki prodor na emisije na TV-u, dok je istovremeno postavljao temelje za impresivnu filmsku karijeru.

Uprkos razlikama, fanovima na Tviteru nije bilo teško da se odluče ko je legendarniji od njih dvojice – Denzel.

"Da se razumemo, fan sam obojice, ali ovo čak i nije legitimno pitanje, jer jedan je Denzel Vošington, a drugi nije", napisao je jedan tviteraš. Denzel ima devet nominacija za Oskara i dva osvojena – za najboljeg sporednog glumca u filmu "Glory" i za najboljeg glumca u krimi-trileru "Training Day". On je tip glumca koji igra fudbalskog trenera podjednako ubedljivo kao i Šekspira, čime se može pohvaliti mali broj glumaca.

Međutim, jedan korisnik Tvitera pristupio je debati iz drugačijeg ugla: "Ovo može izgledati kao da umanjuje talenat Vila Smita, ali takođe svedoči o njegovoj moći da nam je prepoznatljiv".

Ni Smitova dostignuća u karijeri ne treba potceniti: dve nominacije za Oskara za najboljeg glumca – za filmove "Ali" i "The Pursuit for happynes". Takođe, Smit ima devet nominacija za Gremi i tri osvojene nagrade, što govori o svestranosti njegove pojave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: