Svet 1

01.05.2024.

17:32

Policija proterala demonstrante iz zgrade Univerziteta Kolumbija

Njujorška policija proterala je propalestinske demonstrante iz zgrade "Hamilton Hol" privatnog univerziteta Kolumbija, na kojem je od početka protesta uhapšeno 109 ljudi.

Izvor: Tanjug

Policija proterala demonstrante iz zgrade Univerziteta Kolumbija
Tanjug/Marco Postigo Storel via AP

Podeli:

Gradonačelnik Njujorka Erik Adams naveo je da postoji "globalni problem radikalizovanja mladih ljudi na koje utiču oni koji su profesionalci za radikalizovanje naše dece".

"Ponosni smo što su uklonjeni iz kampusa", dodao je Adams, dalje tvrdeći da za tekuće proteste postoje "spoljašnji agitatori", prenosi Si-Bi-Es njuz.

Zvaničnici univerziteta su izjavili da veruju da je grupa upala u zgradu predvođena ljudima koji nemaju veze sa univerzitetom, kao i da su bili primorani da pozovu policiju kada su demonstranti blokirali zgradu i pretili jednom od članova osoblja.

Kako navodi Si-Bi-Es njuz, neki demonstranti tvrde da je policija nastavila da ih hapsi i nakon što su poslušali njena naređenja da napuste kampus.

Dekan Kolumbije je tražio da policija ostane u kampusu do 17. maja. Na državnom univerzitetu "Siti koledž", u blizini Kolumbije, od početka protesta uhapšena su 173 demonstranta.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: