Mislili su da je "Igra prestola" najgledanija, a onda je stigao "Černobilj" VIDEO

Mnogi su pretpostavili da HBO neće imati apsolutno ništa vredno pažnje jednom kada se "Igra prestola" završi.

Kultura

Izvor: B92, index.hr

Utorak, 04.06.2019.

16:49

Mislili su da je
Printscreen YouTube/HBO

Međutim, onda se dogodio "Černobilj". Neverovatna mini-serija (najbolje ocenjena serija u istoriji) postala je iznenadni hit i uskoro su svi pisali samo o njoj na društvenim mrežama. Kritike su jednoglasno pozitivne, a seriju voli i kritika i publika.

Međutim, pre nego što pogledate poslednju epizodu (ili čak i ako ste je već pogledali), dobro je znati nekoliko zanimljivih detalja o seriji o kojoj svi pričaju.

Svih pet epizoda delo su scenarista Krejga Mazina i reditelja Džona Renka. Imena vam verovatno ne znače ništa, ali znate mnogo toga što su radili.

Možda vam je u to teško da poverujete, ali čovek koji je napisao "Černobilj" napisao je neke dobre (drugi i treći deo filmova "Mamurluk"), ali i mnoge izuzetno loše komedije, kao što su treći i četvrti nastavak filma "Mrak film", te podjednako grozni "Lovac: Zimski rat" (The Huntsman: Winter's War). Znate i reditelja. Džon Renk režirao je veliki broj spotova za zvezde kao što su Madona, Bijonse, Dejvid Bouvi, Robi Vilijams, Kajli Minoug, Kris Kornel, Nju order....

Radio je i nekoliko epizoda serija "Okružen mrtvima" (The Walking Dead) i "Čista hemija" (Breaking Bad), ali ono što će vas verovatno najviše iznenaditi jeste da je imao veliki hit devedesetih.

Tada mu je umetničko ime bilo Staka Bo i upravo je spot za njegov veliki hit "Here We Go" bio početak bavljenja režijom.

Osim što je glumačka postava gotovo besprekorna, tvorci serije su veoma pazili da glumci budu što sličniji osobama koje glume, a svoj posao su odlično odradili, baš kao i šminkeri i kostimografi, prenosi Indeks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: