Veliki uspeh Filmskog centra Srbije

Kraj godine u srpskoj kinematografiji obeležile su velike premijere domaćih filmova, koji su vratili publiku u bioskope. Dok "Južni vetar" ide ka broju od milion gledalaca, "Zaspanka za vojnike" i "Kralj Petar I" vraćaju u srpsku kinematografiju velike istorijske teme.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2018.

17:24

Veliki uspeh Filmskog centra Srbije
Foto: FSC

Svi ovi filmovi podržani su od Filmskog centra Srbije, a novi Upravni odbor, sa Jelenom Trivan na čelu, kao programski cilj izneo je povećanje budžeta za kinematografiju, podršku velikim nacionalnim temama i vraćanje publike u bioskope.

"Jedan od naših ciljeva je ispunjen i lično se zbog toga osećam vrlo ponosno. Naime, Filmski centar Srbije će od svog osnivanja imati najveći budžet u 2019. godini. Tome je prethodila naša velika borba protiv onih koji su konstantno narušavali ugled FCS, kao i pojedinih državnih organa koji su radili na smanjenju budžeta za kinematografiju. Ovaj budžet doživljavam kao izraz poverenja Vlade svima nama i obećavam da će i 2019. godinu obeležiti veliki filmovi, te da ćemo srpsku kinematografiju vratiti na mesto koje joj pripada", izjavila je predsednica Upravnog odbora Jelena Trivan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: