On je najružniji Bond u istoriji

Danijel Krejg najmanje je zgodan Džejms Bond u istoriji filmova o agentu 007.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Njegov loptast nos, tanka usta i široko lice svrstavaju ga na dno liste glumaca koji su tumačili ulogu agenta 007, pokazao je test mapiranja lica, koje je bilo poznato i kod starih Grka, prenosi Dejli mejl.

Razlog za slavlje ima Šon Koneri, čije je lice najlepše po istom testu. Crte njegovog lica pokazuju 89,2 poklapanja sa "zlatnim presekom".

Prema tom testu, Konerijevo lice je u vreme snimanja bilo najbliže grčkoj ideji savršenstva od svih testiranih lica.

Šon Koneri / Foto: Gettyimages
Šon Koneri / Foto: Gettyimages

Drugi najlepši bio je pokojni Rodžer Mur, treći je Timoti Dalton, četvrti Pirs Brosnan, a peti Džordž Lejzenbi.

Rodžer Mur / Foto: Gettyimages
Rodžer Mur / Foto: Gettyimages

Krejg je poslednji na listi, s 84,2 odsto podudarnosti. Važno je naglasiti da je nemoguće imati 100 odsto poklapanja, jer savršenstvo ne postoji.

"Danijel Krejg prošao je najgore zbog loptastog nosa, tankih usana i širokog lica. On ima taj muževni izgled, ali on se ne poklapa s idejama starih Grka o lepoti. S druge strane, Šon Koneri je godinama smatran najlepšim Bondom, a sada je to potvrdila i nauka. On ima lepo, simetrično lice", tvrdi estetski hirurg Džulijan de Silva, koji koristi mapiranje u svom poslu.

Film/TV

Film "Krsta nad jamom" predstavljen u Beogradu

Dokumentarni film "Krsta nad jamom", autora Dušana Bastašića, o stradanju Srba u Drugom svetskom ratu i izložba fotografija "Tamo gde pravednici počivaju", autora Nikole Zajca, prikazani su večeras u Centru za kulturu "Vlada Divljan", a u organizaciji Udruženja građana "Jadovno" i uz podršku Gradske opštine Palilula.

Film/TV ponedeljak 21.05. 19:58 Komentara: 2
strana 1 od 1526 idi na stranu