55 najprepoznatljivijih filmskih početaka i završetaka

Gledanje prvih i poslednjih kadrova filmova jednih pored drugih predstavlja jedinstveno iskustvo, koje naglašava skrivene momente i otkriva da li se lik razvija tokom trajanja filmske priče.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 28.03.2017.

13:58

55 najprepoznatljivijih filmskih početaka i završetaka
Foto: Vimeo Screenshot

Reditelj i montažer Džejkob T. Svini izmontirao je početne i završne kadrove 55 filmova u jedan video-snimak.

"Neki početni kadrovi veoma su slični završnim, dok se neki potpuno razlikuju. U oba slučaja snimci služe priči i prenose samu temu filma", navodi Svini u opisu video-snimka.

"Neki uporedni kadrovi pokazuju razvoj priče, neki pad njenog intenziteta a, u nekim slučajevima, upečatljive slike su iskorišćene i na početku i na kraju filmova", ističe autor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: