"Bande Njujorka" postaju TV serija

Reditelj Martin Skorseze trenutno s kompanijom Miramaks radi na televizijskoj seriji "Bande Njujorka" o počecima organizovanog kriminala u Americi, koje je opisao u istoimenom filmu iz 2002. godine.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 29.03.2013.

14:51

Default images

Televizijska serija "Bande Njujorka" bi trebalo da bude potpuno zasnovana na istoimenom filmu koji je bio nominovan za Oskara u 10 kategorija, tvrde dobro obavešteni izvori iz kompanije Miramaks, koja je sa Skorsezeom radila i na filmu.

Film "Bande Njujorka" snimljen je 2002. godine, a glavne uloge u fimu tumačili su Leonardo Dikaprio i Danijel Dej Luis, koji je bio nominovan za Oskara za tumačenje uloge gangstera Bilija Kasapina.

Ovaj Skorzezeov filmski spektakl je bio izuzetno dobro prihvaćen kod kritike zbog vernog prikaza bandi na Menhetnu i njihove borbe za kontrolu teritorije Njujorka polovinom 19. veka.

Skorseze je rekao da se u filmu pojavljuju likovi i dešavanja koja u filmu nisu mogla potpuno da dođu do izražaja, pa će serija dozvoliti "da kreativna sloboda i veći prostor" živopisnije opišu ono što u igranom filmu nije bilo moguće.

Televizijska serija će se, osim organizovanim kriminalom u Njujorku, baviti i onim što se dešavalo u Nju Orleansu i Čikagu, a Skorsezeu ovo neće biti prvi izlet u produkciju televizijskih formata, jer je bio izvršni producent serije "Carstvo poroka" (Boardwalk Empire).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: