AgitPop na radiju B92

Od subote 23. februara u 16h, u okviru emisije “Kul Sat”, počinjemo sa emitovanjem radijskog izdanja AgitPop-a.

Izvor: B92 Beograd
Podeli

AgitPop.me je agregator tekstova iz inostrane štampe, ali ima i svoju video produkciju, političke kolumniste, filmske kritike, art sekciju i modnu rubriku…Sa urednicom Jelenom Đurović, koja će biti voditelj emisije AgitPop, razgovaramo o spoju između malog, nekomercijalnog portala i naše radio stanice:

Šta AgitPop donosi na B92?
Emisija pod istim nazivom emitovana je na jednom gradskom internet radiju skoro dve godine, i stekla je svoj krug fanova. Takođe, od kad postoji portal, ljudi retroaktivno dolaze da ponovo preslušaju neko od šezdeset izdanja, da čuju intervjue ili da se podsete lepih ili groznih stvari koje su nam se događale u periodu od 2008. do 2010. Ponekad sam emisije posvećivala određenoj vrsti muzike ili nekom markatnom društvenom događaju, bilo je tu i dosta razgovora sa umetnicima, profesorima, političarima…Tako će biti i u novim okolnostima “velikog etra”. Ideja je da svake druge subote provociram, zasmejavam i edukujem slušaoce, i nadam se da će im prijati.

Kažeš da je sve pop. Pop-politika, pop-kultura…Da li to znači da ćemo slušati hitove?
Smatram da ne postoji dobar ili loš ukus, urbano ili seljački, moderno ili démodé, postoji samo kontekst. Planiram da se bavim kontekstom u kome živimo, i to u svim aspektima, bez tabu-tema i svetih krava. Muzika je esencijalni deo ovog programa, i da, slušaćemo hitove. Svakome je nešto “hit”, a ja ću svoj ukus izložiti auditorijumu, na milost i nemilost… Moto radijskog izdanja AgitPop je “Emisija koja ne liči ni na šta” i trudiću se da opravdam slogan.

Tvoj odnos prema radiju B92?
Diplomirala sam pozorišnu i radio produkciju, ali sam na FDU došla baš zbog radija, i to upravo zbog značaja koji su B92 i Studio B imali na moje odrastanje, kako što se tiče odnosa prema kulturi, tako i prema brzini i načinu izveštavanja u turbulentnom, ratnom periodu. Ako bih sažela ovaj transfer u par sentimentalnih reči, to bi bila želja da znanja koja sam o muzici i umetnosti stekla i putem ove stanice, prenesem dalje.

Prvo izdanje AgitPopa je u subotu, šta je tema, ko su gosti?
Pred nama je dodela “Oskara” a u konkurenciji su tri filma koja govore o istorijskim događajima-“Linkoln”, “00:30-Tajna operacija” i “Argo”. Srbija je prošla kroz neverovatne dve decenije, dogodili su se mnogi prelomni i ključni momenti, ali je malo tih trenutaka zabeleženo u domaćoj kinematografiji. Iz tog razloga sam pozvala Olgu Dimitrijević i Ivana Velisavljevića, da razgovaramo na temu istorije na filmu.

Tri ličnosti koje bi bile idealni gosti u radio emisiji AgitPop? Pokojni novinar Kristofer Hičens, Obamin savetnik za bezbednost i budući direktor CIA Džon O Brenan i reditelj Lars Fon Trir.

Film/TV

Majer: Mozak ti niko ne može uzeti

Konstruktor filmskih kamera, višestruki oskarovac Albert Majer, rodom iz Banata, izjavio je danas da je sa pozitivnim osećanjima došao u Beograd i da je kroz teška vremena prošao sledeći savet svoje bake - da je važno učiti, biti pošten i dobar prema ljudima.

Film/TV četvrtak 28.02. 16:18 Komentara: 2

Franziska Petri o "Izdaji" i...

Nemačka glumica Franciska Petri, gošća 41. Festa, izjavila je danas da se posle svake uloge seća samo svog unutrašnjeg stanja, ne doživljava sebe onako kako je vidi publika na velikom platnu, a posebno joj je interesantno bilo što je u filmu "Izdaja" u jednom liku imala dve osobe.

Film/TV četvrtak 28.02. 14:14 Komentara: 0

Stiže "Oz velilki i moćni"

Jedan od najočekivanijih ovogodišnjih filmova, magični spektakl „Oz veliki i moćni“ premijerno će biti prikazan 2. marta u 17h, u bioskopu „Cineplexx“ u tržnom centru Delta siti.

Film/TV četvrtak 28.02. 12:55 Komentara: 3

"Film o ljubavi i usamljenosti"

Debitantsko ostvarenje mladog reditelja Hadži Aleksandra Đurovića ''Ljubav dolazi kasnije'', koji će imati premijeru 1. marta u 20.30 sati u Dvorani kulturnog centra a sve u okviru 41. Festa, predstavlja ljubavnu dramu baziranu na čistoj emociji u kojoj se prepliću ljubav i usamljenost, istakao je autor.

Film/TV četvrtak 28.02. 11:03 Komentara: 1

Spilberg na čelu Kanskog žirija

Američki reditelj Stiven Spilberg, trostruki dobitnik Oskara - koji ipak nije dobio prestižnu nagradu za "Linkolna", biće predsednik žirija na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, saopštili su organizatori.

Film/TV četvrtak 28.02. 10:11 Komentara: 10

"Kak' je doma?" na ZagrebDoxu

U 60 posto raspadnutih brakova nalazi se jedno ili više dece, a upravo su deca rastavljenih roditelja tema kojoj se posvetila mlada filmašica Kaja Šišmanović u svom filmu "Kak' je doma?".

Film/TV četvrtak 28.02. 09:35 Komentara: 0
strana 1 od 60 idi na stranu