Rusi cenzurišu Simpsonove

Jedna ruska TV stanica saopštila je da će cenzurisati popularne američke animirane serije kako bi poštovala novi zakon koji treba da zaštiti decu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 31.08.2012.

14:28

Default images

Predstavnici stanice "2x2", namenjene tinejdžerima, rekli su AFP-u da će iseći scene u kojima porodica Simpson gleda nasilni crtać "Svrabiša i Češko" (The Itchy and Scratchy Show) jer novi zakon stupa 31. avgusta na snagu. Reč je o zakonu koji štiti decu od scena nasilja, seksa, upotrebe droge, alkohola, duvana ili psovki.

"Na osnovu ovog zakona ne možemo da pokažemo 'Svrabišu i Češka' iz 'Simpsonovih' pre 23 sata", rekao je generalni direktor Lev Makarov.

"Na ironičan način obradićemo sve emisije u kojima se nalaze scene koje potpadaju pod novi zakon. Na primer, zatamnićemo ekran i napisati neku duhovitu poruku", kazao je on.

Markov je dodao da će kanal takođe pomeriti za kasniji termin emitovanje popularnog "South Parka". Novi zakon treba da zaštiti decu u Rusiji od "informacija koje štetno utiču na njihovo zdravlje i razvoj", odnosno od scena nasilja, seksualnih odnosa, psovki i upotrebe droge, alkohola i cigareta.

Protivnici zakona ukazuju da će popularna i dugovečna ruska crtana serija "Nu, pogodi!" u kojoj se pojavljuju likovi koji puše cigarete i lule, biti potpuno uništena ukoliko i na nju bude primenjen novi zakon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: