"Srpski Holivud" na Rudniku

Druga Revija nezavisnih off-filmova Srbije u "Srpskom Holivudu" počinje sutra na planini Rudnik, najavila je danas producentska kuća "Fiks fokus" iz Beograda.

Podeli

Program se održava u zanimljivom prirodnom ambijentu u selu Mutanj. Do 29. jula biće prikazano sedam novih filmova u konkurenciji za nagradu "Šumski patuljak" i tri van konkurencije.

Prva revija održana je sredinom prošlog avgusta, sa 11 dugometražnih i srednjemetražnih igranih filmova nastalih u takozvanim kućnim radionicama.

"Srpski Holivud", ambijent u otvorenom prostoru posvećen filmskoj umetnosti, delo je mladog entuzijaste Ivana Jakovljevića, zvanog Ivo-Car. Nalazi se u selu Mutanj, kilometar i po iznad Ibarske magistrale.

Slova natpisa HOLYWOOD vide se sa magistrale i danju i noću, sa uspona ka Rudničkom bregu, na 105. kilometru od Beograda.

Tu će sutra, pred zvanično otvaranje programa i najavljeni telefonski kontakt sa američkim Holivudom, biti prikazana jednosatna dokumentarna reportaža pod nazivom "Prva revija nezavisnog off-filma Srbije - 2011" autora Miroslava Nikolića i Bate Petrovića.

Slede filmovi u konkurenciji "Hipnoza" (30 minuta) Koste Marinkovića iz Gornjeg Milanovca i "Putevima Tibor Sekelja" (92') Stipana Milodanovića iz Subotice.

U subotu uveče u zvaničnoj selekciji učestvuju tri filma - epizoda "Šifra" (43'), iz serijala "Potpisani" Marka Kovača iz Beograda, "To moram" (50') Branka Radakovića iz Bača i "Filozof iz našeg sokaka" (30') prof. Dragana Krstića i Vladimira Karadžića iz Subotice.

Van konkurencije biće prikazan film koji je sniman na Rudniku 1999. godine - "Novi Orion i Carica Nirdala" autora Nebojše Pjevića.

Za nedelju su najavljeni epizoda "Voz" (53') iz Kovačevog serijala "Potpisani" i "Obrt" (80') Srđana Stojanovića iz Beograda u konkurenciji.

Na kraju će van konkurencije biti prikazan "Srpski filmski mjuzikl" (60') autora Bate Petrovića.

Film/TV

Bez Eme u "50 nijansi"

Glumica Ema Votson, poznata po ulozi Hermione Grejndžer u serijalu filmova o čarobnjaku Hariju Poteru, demantovala je medijske navode da će igrati ulogu studentkinje Anastazije Stil u filmskoj adaptaciji erotskog romana ''Pedeset nijansi - Siva'' E. L. Džejms.

Film/TV utorak 31.07. 17:43 Komentara: 5

"Isijavanje" dobija prikvel

Holivudski studio “Vorner” tiho radi na filmu koji opisuje događaje koji su prethodili radnji iz legendarnog filma Stenlija Kjubrika “Isijavanje”, saznaje “LA tajms”

Film/TV utorak 31.07. 13:24 Komentara: 0

Albaharijeve "Pijavice” na filmu

Film radnog naslova „Pijavice“ inspirisan je istoimenim Albaharijevim romanom, ali i „Mrakom“ i žanrovski bi najbolje mogao da se okarakteriše kao ljubavno-politički triler. U režiji Dragana Marinkovića film će se snimati u Srbiji i Kanadi.

Film/TV utorak 31.07. 12:56 Komentara: 1

Bata dobro, uskoro na kućnoj nezi

Jedan od najvećih srpskih glumaca Velimir Bata Živojinović uspešno je prebrodio prve tri nedelje koje se smatraju kritičnim kod moždanog udara, pišu "Novosti". Lekari su ipak odlučili da ga zadrže u bolnici još desetak dana - za svaki slučaj.

Film/TV utorak 31.07. 12:08 Komentara: 5

IMDb: Novi Betmen 10. svih vremena

Nakon promene pravila, najnovije ostvarenje o Betmenu, The Dark Knight Rises (Uspon mračnog viteza) Kristofera Nolana našlo se u prvih 10 filmova prestižne liste najbolje ocenjenih filmova svih vremena sajta Internet Movie Database.

Film/TV utorak 31.07. 11:11 Komentara: 12
strana 1 od 64 idi na stranu