Festival kineske kulture od 20. do 26. juna

Treći Festival kineske kulture biće održan od 20. do 26. juna u Kući kralja Petra Prvog, najavila je ta ustanova kulture Opštine Savski venac.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu "Život je prizor iz dana u dan" akademskog slikara Tomislava Petrovića, ansamblaže Dane Vrhovec, kao i postavku "Srećna kineska nova godina" koju priređuje Ambasada NR Kine.

Jedinstven odnos kineskog društva prema prirodi predstaviće se kroz predavanje predstavnika Instituta Konfučije Univerziteta u Novom Sadu, a Beograđani će se upoznati i sa tradicionalnim plesom, muzikom, borilačkim veštinama, kaligrafijom.

Doktorka Bo Ksiu Hua govoriće o tradicionalnoj kineskoj medicini, dok će Dragomir Janković predstaviti svoju knjigu "Četiri grada, utisci iz Kine".

Program će obuhvatiti i filmske projekcije, a ulaz je slobodan.

Ostalo

Njujork tajms: Titova jahta za kulturnu renesansu

Rijeka, grad koji 2020. godine treba da postane kulturna prestonica Evrope, želi da obnovi i prikaže rđom nagrizenu jahtu "Galeb" nekadašnjeg jugoslovenskog lidera Josipa Broza Tita, ali je to izazvalo zgražavanje hrvatske nacionalističke ekstremne desnice, piše "Njujork tajms".

Ostalo nedelja 26.11. 21:50 Komentara: 6
strana 1 od 772 idi na stranu