Svi su želeli Mika Džegera u "Paklenoj pomorandži"

Peticija iz daleke 1968. godine u kojoj potpisnici, među kojima su svi članovi Bitlsa, traže da Mik Džeger glumi glavnu ulogu u filmu "Paklena pomorandža", našla se na onlajn aukciji.

Izvor: Tanjug
Podeli

Prema pisanju Gardiana, peticija je upućena piscu Teriju Souternu koji je tada radio na scenariju za film u kom je trebalo da sadističkog Aleksa igra britanski glumac Dejvid Hemings.

"Mi, dole potpisani, veoma smo razočarani i žustro protestujemo zbog izbora Dejvida Hemingsa umesto Mika Džegera za ulogu Aleksa u 'Paklenoj pomoradži'", stoji u poruci na koju su osim Džona Lenona, Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringo Stara svoje potpise stavile i mnoge druge poznate ličnosti, među kojima Anita Palenberg, Džejms Foks i Marijana Fejtful.

Očekuje se da peticija, čija je početna cena 14.000 dolara, dostigne cenu od 25.000 dolara.

Džeger je jedno vreme posedovao filmska prava na roman Entonija Burdžesa koje je kasnije prodao filmskom producentu Saju Litvinofu. Litvinof je planirao da Džonu Šlezingeru poveri režiju filma, u kom bi Džeger igrao glavnu ulogu, a Bitlsi pisali muziku.

Film "Paklena pomorandža" snimio je na kraju 1971. godine Stenli Kjubrik, koji je, takođe, bio i autor scenarija. Ulogu Aleksa dobio je Malkolm Mekdauel.

Ostalo

Poljska odbila da izruči Polanskog SAD

Poljski sud u Krakovu odbio je danas da izruči slavnog poljskog režisera sa dvojnim, francuskim i poljskim, državljanstvom Romana Polanskog SAD da mu se sudi za silovanje 13-godišnje devojčice Samante Gjeli u vili američkog glumca Džeka Nikolsona u Holivudu pre skoro četiri decenije.

Ostalo petak 30.10. 14:36 Komentara: 27

Stradanje i humanizam. Valjevska bolnica 1914–1915

U organizaciji Arhiva Srbije i Istorijskog arhiva Valjevo, a pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije g. Tomislava Nikolića, u Valjevu, u petak, 30. oktobra 2015. godine, u 16.30 časova, započeće program obeležavanja sto godina od Valjevske bolnice „Stradanje i humanizam. Valjevska bolnica 1914–1915“.

Ostalo petak 30.10. 11:19 Komentara: 0

Otvorena Živa biblioteka: "Ne ceni knjigu po koricama"

Živa biblioteka, čiji je cilj promocija ravnopravnosti i tolerancije, otvorena je danas u okviru Sajma obrazovanja ''Zvonce'' na Sajmu knjiga, a poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković istakla je da je ove godine broj pritužbi, pristiglih instituciji na čijem je čelu, dupliran u odnosu na 2014. godinu.

Ostalo četvrtak 29.10. 14:23 Komentara: 1

Kulturna baština Srbije u digitalnoj biblioteci Evrope

Narodna biblioteka Srbije započela je proces uspostavljanja Nacionalnog agregatora za evropsku digitalnu biblioteku - Evropeanu, što će omogućiti da naša kulturna i naučna baština u digitalnoj formi budu vidljivije i dostupnije, a institucije povezane na novi način.

Ostalo sreda 28.10. 12:20 Komentara: 1
strana 1 od 44 idi na stranu