Drugi miks kulinarstva i dizajna

Manifestacija “Mikser Design Food” održaće se u subotu 28. aprila od 12 do 20h po drugi put u Mikser Hausu u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 27.04.2012.

19:46

Default images

Organizacija Mikser na jednom mestu predstaviće najbolje male i velike domaće proizvođače vina, sireva, slatkiša, organske hrane, ali i srpskog gastronomskog hardkora, restorane, industrijske i grafičke dizajnere, proizvođače kuhinjske opreme, medije, i druge zaljubljenike u gastronomiju.

Osim renomiranih restorana i proizvođača hrane na će svoje svoje proizvode predstaviće i male radionice za izradu lokalnih specijaliteta.

“Učestvujte svim čulima u bogatoj gastronomskoj ponudi na ‘Mikser Design Food- u’. Degustacije, kuvanje uživo, posebno dizajnirana hrana i pakovanja, organska ishrana, začini, kuhunjski aksesoari, knjige o kulinarstvu, i još mnogo toga”, navodi se u saopštenju organizatora.
Posetioci će moći da učestvuju u radionicama i časovima kuvanja koje organizuje škola kuvanja “Il Primo”, dok ih na glavnom stejdžu očekuju restoran “Reset”, sa svojom, kako oni kažu “nežnom sa snagom lepršavih aroma, erotskom a ne pornografskom” kuhinjom pod inspirativnim sloganom “Rock And Roll Love Kitchen".

Igor Luković iz magazina “Wine & Fine” gostovaće sa radionicom vina. Bane Zakić iz novosadskog restorana “Zak” pripremiće brojne kulinarske specijalitete: čorbu od bundeve u šotovima, smut od pileće džigerice i kozijeg sira, pileća krilca i punjene prepelice sa guščijom džigericom.

Iz Miksera saopštavaju da je dizajniranje hrane u poslednjih nekoliko godina u svetu postalo veoma popularno, kao i da je hrana postala nova oblast istraživanja.

Prvi “Mikser Design Food” održan je 24. marta na istom mestu. Ulaz je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: