Kultura

Sreda, 15.03.2017.

17:35

Jugoviću nagrada Kočićevo pero

Književnik Aleksandar Jugović dobitnik je nagrade "Kočićevo pero" za proleće 2017. godine, za knjigu "Opsenari", saopštio je izdavač.

Izvor: Tanjug

Jugoviću nagrada Kočićevo pero
Foto: Thinkstock

Jugoviću će nagrada, koju dodeljuje Zadužbina Petar Kočić Banja Luka - Beograd, biti uručena u petak, 31. marta u Vukovoj zadužbini u Beogradu.

Žiri, koji su činili književnici Nikola Vukolić, Miljenko Jergović i Mladen Vesković, jednoglasno je odlučio da "Kočićevo pero" za proleće 2017. godine za visoka dostignuća u savremenoj književnosti i odanost lepoti Kočićeve misli i riječi dodeli Jugoviću.

Predsednik žirija Nikola Vukolić rekao je da je Jugović postigao potpunu usaglašenost ljudskog udesa, prokletstva i neispunjenosti, neostvarenih želja svojih junaka koji su bili drugačiji od ostalih ljudi.

"Jugović je stvaralac koji zna da priča, a piše iskreno, poletno, nadahnuto, ubjedljivo", rekao je Vukolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: