Otvoren Cineplexx Big Beograd

Najmoderniji bioskop Cineplexx BIG Beograd otvoren je u okviru BIG FASHION šoping centra na Karaburmi. Ljubitelji filmova će nakon višemesečnih radova i investicije od preko 4 miliona evra, uživati u elegantnom spoju tradicionalnog i modernog bioskopa urađenog prema visokim standardima kompanije Cineplexx.

Podeli

Specijalnim, crvenim tepihom pored "paklenog" Cineplexx vozila prošetale su brojne poznate ličnosti iz javnog i kulturnog žIvota među kojima su glumci Jugoslava Drašković, Gordan Kičić i Bojan Perić, reditelj Darko Bajić, predstavnici medija Sandra Perović i Aleksandar Jovanović koje su uživale u filmu "Paklene ulice 8", nastavku popularnog filmskog serijala sa Vin Dizelom u glavnoj ulozi.

Bioskop Cineplexx BIG Beograd ima osam sala, ukupni kapacitet od 1.300 mesta i prostire se na površini od 3.000 kvadratnih metara. Pored fantastičnih 4K projektora, sve sale su u potpunosti digitalizovane i opremljene vrhunskom Real D 3D tehnologijom. Novi Cineplexx je prvi bioskop u Beogradu sa mogućnošću prikazivanja filmova uz pomoć najnovije serije Barco laserskih projektora. Oni se oslanjaju na tehnologiju plavog lasera, za pun spektar boja i visok kvalitet slike, koja će maksimalno upotpuniti doživljaj svim ljubiteljima sedme umetnosti.

Radi dobijanja savršene akustične atmosfere u dvoranama, kroz ceo bioskop razvučeno je ukupno 27 kilometara kablova, dok će uz JBL 5.1 i 7.1 sistem zvučnika gledaoci moći u potpunosti da zarone u radnju filma. Srebrno bioskopsko platno ukupne površine od 481 kvadratni metar, postavljeno je na sferične ekrane, kako bi gledanje filmova iz svakog mesta u sali bilo identičnog kvaliteta. Posebnu draž enterijeru novog bioskopa Cineplexx u Beogradu davaće i svetlosna instalacija likova filma Dart Vejder, Džoker i Minion za čiju izradu je bilo neophodno da se probuši više miliona mikrorupa kroz koje prolaze snopovi ružičaste svetlosti.

Sve sale bioskopa Cineplexx BIG Beograd opremljene su sa udobnim, posebno dizajniranim VIP sedištima, kao i mestima za zaljubljene u kojima će parovi imati priliku da uživaju u omiljenom filmu.

Kompanija Cineplexx International je početkom aprila u Bukureštu dobila nagradu EuropaProprety za retail kompaniju godine u Srbiji. Ova nagrada se dodeljuje kompanijama koje su bile najaktivnije u regionu na osnovu njihovih tržišnih inovacija, ekspanzije na tržištu, koncepta i dizajna i komercijalnog uspeha.

Kultura: PR

Pozitivan ritam u Puli tokom leta

Pozitivan ritam je novi subjekat na regionalnoj nezavisnoj muzičkoj sceni, koji sa svojim aktivnostima na polju muzike okupira pulske meštane, ali i turiste već 10 godina organizacijom muzičkih festivala različitih pravaca. Otvaranje nove sezone zakazano je za 19. jula i to Seasplash festivalom, od koga je sve i počelo pre deset godina.

kultura: pr ponedeljak 2.07. 14:20 Komentara: 0

Rovinj domaćin 2. Avantgarde Jazz-a

2. izdanje Avantgarde Jazz Festivala održaće se i ove godine u Rovinju, a vrhunski jazz program sa čak 10 koncerata odvijaće se tokom tri meseca na nekoliko lokacija. Od maja do jula Rovinj će zahvaljujući generalnom sponzorstvu hotelijerske kompanije Maistre ugostiti impresivna muzička imena i velikane džeza.

kultura: pr četvrtak 31.05. 14:47 Komentara: 0