Likovno

Obucite kaput od uspomena izbeglih

"U razgovoru sa ljudima koji su se zbog sličnih sudbina našli na istom mestu isplivava čežnja za ličnom slobodom i funkcionalnom zajednicom. "The Amazing Technicolor Dreamcoat" istovremeno predstavlja lične sudbine i kolektivno sećanje."

Likovno petak 22.03. 13:50 Komentara: 0

Umetnošću protiv kapitalizma

“Sramno je to što intelektualci, političari i instant bogataši zajedno umnožavaju i gaje kapital i profit. Religiozni ljudi su zaboravili Boga. Nismo na nivou tragedije koja nam se dogodila”.

Likovno utorak 7.08. 14:42 Komentara: 5

Marinković: Život u jarkim tonovima

Milan Cile Marinković je slikar čije ime znači nešto stanovnicima Njujorka ili Pariza. Njegove slike su u katalozima velikih svetskih aukcijskih kuća (po cenama koje dostižu desetine hiljada evra), a njegovom umetnošću se bave velika imena likovne umetnosti sveta. No, kako je došao do toga? Zašto je samo jedan od nekoliko naših likovnih umetnika koji su zahvaljujući svojoj umetnosti postali Parižani?

Likovno četvrtak 1.12. 10:51 Komentara: 8

B. Wilson: Svet naslikan na žvakama

Koliko puta ste, šetajući se trotoarom pregazili žvaku? Šanse za takav scenario uvećavaju se svakog dana. A koliko puta ste, šetajući se tim istim trotoarom pregazili umetničko delo? Šanse i za ovakav scenario uvećavaju se svakog dana.

Likovno četvrtak 21.04. 12:43 Komentara: 4

(Titovo) sklonište za umetnost

Priča o Titovom bunkeru počinje još 1953. godine. Bivša JNA tada započinje izgradnju impresivno velikog skloništa blizu Konjica u BiH u koje bi bili sklonjeni Josip Broz Tito i njegovih 350 saradnika u slučaju nuklearne katastrofe.

Likovno ponedeljak 14.03. 16:29 Komentara: 21
strana 1 od 2 idi na stranu