Ponedeljak, 27.02.2017.

13:52

VSS: Osuđujemo medijske tekstove o porodičnim sporovima

Visoki savet sudstva osudio je komentarisanje sudskih postupaka koji su u toku, a posebno učestale medijske tekstove koji se odnose na porodične sporove.

Izvor: Tanjug

Default images

Porodični sporovi su po svojoj prirodi osetljivi i u njima je isključena javnost, podseća taj najviši sudski organ u svom saopštenju, mada ne precizira o kojim je konkretno slučajevima reč.

"Navodi da postoji sprega između sudija, advokata i veštaka u postupanju i pozivanje na nezakonito postupanje sudije, bez pruženih konkretnih dokaza na navedene okolnosti, predstavlja grubo kršenje načela nezavisnosti i samostalnosti sudija i sudova u postupanju", navodi se u saospstenju VSS koji podseća da je po Ustavu i zakonu zadužen da obezbeduje i garantuje nezavisnost i samostalnost sudova.

VSS je istakao da je Zakonom o uredenju sudova zabranjeno javno istupanje kojim se utiče na tok i ishod sudskog postupka, kao i da je zabranjen svaki drugi uticaj na sud i pritisak na učesnike u postupku, a sve, kako se ukazuje, u cilju cuvanja autoriteta i nepristrasnosti suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: