Kultura

Utorak, 26.11.2019.

12:03

Koncert orkestra Muzikon: Premijera nove kompozicije Anje Đorđević

Kamerni orkestar "Muzikon" predstaviće publici u četvrtak, 28. novembra, kraj prvog ciklusa, kao i Level Up sezone kroz koncert "Level Up no. 4 - Vrh", u Zadužbini Ilije M. Kolarca sa početkom u 20 časova.

Izvor: Tanjug

Koncert orkestra Muzikon: Premijera nove kompozicije Anje Đorđević
Foto: depositphotos/stokkete

Publika će imati priliku da premijerno čuje delo za dva klavira i orkestar kompozitorke Anje Ðorđević.

Na koncertu nastupa poznata austrijska pijanistkinja i redovna profesorka Univerziteta Mocarteum Kordelia Hofer Tojč, kao i jedna od naših najznačajnijih pijanistkinja Minka Popović.

Poslednji koncert prvog ciklusa orkestra Muzikon je simbolično nazvan "Vrh" i predstavlja vrhunac planiranog dostignuća, sa idejom doprinosa uzdizanju duha zajednice i bacanja novog svetla na jedno od izuzetnih dostignuća civilizacije - klasičnu muziku.

Kroz dve godine postojanja, Muzikon je, pored dve koncertne sezone na Kolarcu, nastupao širom regiona predstavljajući publici nekoliko vekova muzičkog stvaralaštva, od baroknih dela, do džeza i rokenrola, iz perspektive klasičnog orkestra.

Pored širenja ideje da je klasična muzika nešto u čemu svako može da uživa, Muzikon pruža mogućnost mladim muzičarima da se usavršavaju i nastupaju sa vrhunskim izvođačima i autorima koji dolaze iz različitih delova sveta.

Nakon kraja prvog ciklusa, orkestar priprema velike koncerte - očekuju ih nastupi sa Stefanom Milenkovićem, Borisom Berezovskim, turneja u Kini, kao i mnogi drugi projekti.

Na programu u Kolarcu je Leo Janaček "Svita za gudački orkestar", zatim pomentute kompozicije Anje Ðorđević "Summertime" (contemplation under a sunny tree) - premijera dela za dva klavira i gudački orkestar, kao i Ludvig Van Betoven "Koncert za klavir i orkestar broj 4".

Projekat Level Up sezone je sufinansiran od strane Ministarstva kulture iz oblasti savremenog stvaralaštva za 2019. godinu, a koncert je podržan od strane Austrijskog Kulturforuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: