Četvrtak, 30.10.2014.

15:00

Stranci u karantin zbog ebole

Severnokorejski zvaničnici su saopštili da će stranim državljanima u Severnoj Koreji odrediti tronedeljni karantin zbog strahova od širenja ebole.

Izvor: Tanjug

Default images

U saopštenju koje je upućeno stranim diplomatskim misijama u Pjongjangu navodi se da će, bez obzira na to iz kog regiona ili zemlje potiču, svi stranci biti stavljeni u karantin gde će 21 dan biti pod medicinskim posmatranjem, prenosi AP, koji je imao uvid u taj dokument.

Strani državljani koji potiču iz ugroženih oblasti biće u karantinu u jednoj grupi lokacija, dok će oni iz neugroženih oblasti biti poslati na druge lokacije, uključujući hotele, precizira se u saopštenju.

Članovima osoblja diplomatskih misija i medjunarodnih organizacija u Severnoj Koreji biće dozvoljeno da ostanu u svojim rezidencijama, saopštili su zvaničnici u Pjongjangu.

U Severnoj Koreji do sada nije bilo prijavljenih slučajeva obolelih od ebole, podseća američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: