Kultura

Ponedeljak, 29.09.2014.

14:45

Kult festival je 10. oktobra - "10 od 10 za vas"

U Ustanovi kulture Vuk Karadžić (besplatan ulaz) 10. oktobra od 18-23h Kult-i-više predstavlja "Kult festival" i program 10 od 10 za Vas: koncert klasične muzik, nastupi džez bendova, lutkarska predstava, predstava studija Centar, izložba vajarskih radova, slika, grafika i fotografija, projekcije studentskih filmova i plesne tačke.

Izvor: B92

Default images

U situaciji u kojoj ustanove kulture ne dobijaju skoro nikakvu pažnju i potrebnu pomoć države, organizacija Kult-i-Više nastoji da pokaže kako je dobra ideja i čista energija pravo rešenje u promociji istinskih kulturnih vrednosti.

Naša ideja se zasniva na promociji kulture nezavisno od materijalnih sredstava, dok naš cilj nije da govorimo o novcu i o tome kako novca nema, već o tome šta možemo da uradimo za promociju mladih talenata i razvoju kulture kod mladih, na čemu se i zasniva naša čitava kampanja. Dakle, reč je o želji da mladi pronađu prostor u okviru koga će moći da se istaknu, pokažu i dokažu, a ne da iskorišćavaju prostor kako bi govorili o mogućim problemima i preprekama.

Svojom energijom i čistom idejom o promociji umetnosti i visokih umetničkih vrednosti, fusijom klasične muzike, poezije, filmske umetnosti i dinamičnim i kvalitetnim programom svakog od naših projekata, uspeli smo do sada da privučemo veliki broj ljubitelja umetnosti.

Naša ideja jeste da združimo umetnike različitih sfera umetnosti i podstaknemo ih na zajedničke projekte, gde bi muzičari komponovali i svirali/ snimali muziku za studentske filmove, a režiseri pravili spotove i promotivni video materijal za muzičare, muzičari bili uključeni u poetske večeri i izložbe likovnih radova ili fotografija, a sve to po principu uzajamne koristi u promociji umetnosti.

Kamerna scena kult 19:00

U okviru kamerne scena Kult, u saradnji sa studiom glume Centar, orgainzujemo predstavu “Mi deca sa stanice ZOO”. Lutkarsko pozorište Bajkamela za ovu priliku pripremilo je program za najmlađe, koji će, u slučaju adekvatnih vremenskih prilika, biti izveden ispred ustanove.

Multimedijalna sala 18:00

U okviru multimedijalne sale želeli bismo da organizujemo izložbu likovnih radova Jelene Popović, izložbu fotografija Stefana Vidojevića i izložbu grafika Marije Nikolić.

Ujedno sa izložbama predstavljamo i PROJEKCIJE STUDENTSKOG FILMA!!!

· Grupna terapija – Nada Savić
· Malisvet.com – Milica Dimitrijević + gosti festivala
· Marijina epizoda – Sanja Živković
Klub kult 19:00

U okviru kluba predstavljamoi određene jazz ansamble, koji bi nastupali pre početka glavnih događanja u kamernoj, multimedijalnoj i sceni Aleksandar Popović.

Scena Aleksandar Popović 21:00

Koncept koncerta prodrazumeva izvođenje klasične muzike u trajanju od dva sata, podeljen do deset tačaka. Kako bi zadržali inicijalnu ideju koja podrazumeva slobodu izvođenja, učesnicima koncerta ostavljamo da predlože kompozicije koje bi svirali, jer se u našoj dosadašnjoj praksi taj format pokazao kao doista najbolji, pružajući muzičarima da u prelepom ambijentu sviraju nešto što zaista žele, osećaju i daju svoj maksimum.

Izložba skulpTura

U okviru festivala, imamo čast da predstavimo trojcu mladih vajara i njihove radove:

Filip Nikolić – Metalna skulptura - vareno gvozde i kovano (Tema : Koreno oko)
Ivan Jeremić – Kamen ,,bez naziva‘‘
Milan Srećković – "Par”, "Talas","Icussus 2”

Vremenska šema

Kamerna scena Kult: početak u 19:00, završetak u 21:00.
Multimedijalna sala: izložbe: 18:00 do 19:00
Projekcije filmova: od 19:30, do 22:00
Klub Kult: početak u 19:00, zavšetak u 21:00
Scena Aleksandar Popović: početak u 21:00, završetak u 23:00

Foto: flickr/Kult i Više

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: