Ponedeljak, 21.12.2009.

17:24

Odložena sednica MMF-a

Sednice Borda direktora MMF-a, na kojoj je trebalo da se odobri nova tranša aranžmana sa Srbijom, odložena je zbog nevremena koje vlada u Vašingtonu.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je Tanjugu rečeno u beogradskoj kancelariji MMF-a, zbog velikog nevremena zatvoreno je sedište MMF-a u Vašingonu, a otkazana sednica Borda biće najverovatnije održana za jedan ili dva dana, odnosno, čim vremenske prilike to dozvole. MMF je trebalo danas da razmatra izveštaj o reviziji kreditnog stendbaj aranžmana sa Srbijom, u iznosu od 2,9 milijardi evra.

Prema sporazumu koji su Vlada Srbije i MMF postigli krajem oktobra, dogovoren je deficit budžeta od 3,5 odsto i rast privrede od 1,5 odsto BDP-a, produžavanje zamrzavanja plata u javnom sektoru i penzija u 2010. godini, početak reforme penzijskog sistema, pri čemu nije predviđeno uvođenje novih poreza.

Uslov za odobravanje revizije je bilo usvajanje predloga budžeta Srbije za 2010. godinu na sednici Vlade Srbije, što je u međuvremenu i učinjeno, a Skupština Srbije danas ga je većinom glasova usvojila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: