Nedelja, 04.02.2007.

20:19

Iseljenici na brodu čekaju dozvolu

Oko 200 iseljenika čeka na dozvolu da se iskrca u Mauritaniju, pošto ih je spasao španski brod.

Izvor: Beta

Default images

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Španije, brod sa iseljenicima se pokvario kod zapadne obale Afrike, a juče ujutro je poslat i medjunarodni poziv za pomoć.

Španski spasilački brod stigao je do broda juče i odvukao ga do najbliže luke, u Senegalu, ali vlasti te zemlje nisu dozvolile pristajanje uz obrazloženje da ne mogu da pomognu emigrantima. Vlada susedne Mauritanije složila se da pomogne u spasavanju, ali se još čeka dozvola nadležnih u luci Nuadhibou.

Veruje da je većina iseljenika iz Pakistana.

Više od 24.000 nelegalnih iseljenika iz Afrike sprečeno je prošle godine u pokušaju da dopru do španskih Kanarskih ostrva iz zapadne Afrike, u pretrpanim brodovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: