Utorak, 20.04.2021.

14:06

Uzmi račun i pobedi: Opštini Savski venac prvo mesto

Predsednik gradske opštine Savski venac Miloš Vidović primio je priznanje za osvojeno 1. mesto u kategoriji srednjih opština na takmičenju Uzmi račun i pobedi 2020. U ime ministarstva finansija, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i NALED-a priznanje su uručili Ministar finansija Siniša Mali i potpredsednica saveza za fer konkurenciju Jelena Ristić.

Izvor: B92, TV Prva

Uzmi račun i pobedi: Opštini Savski venac prvo mesto
Foto: Opština Savski venac

Savski venac se plasirao među devet najaktivnijih lokalnih zajednica u prikupljanju fiskalnih računa i potvrda o bezgotovinskom plaćanju u odnosu na broj stanovnika i prosečnu zaradu na teritoriji lokalne zajednice u periodu od 15.11.2020. do 27.2.2021. u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“, a predviđena nagrada iznosiće 20.000 eura u dinarskoj protivvrednosti za lokalna ulaganja, prema izboru građana.

Borba protiv sive ekonomije je edukativna kampanja koju je pokrenula Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om sa ciljem podizanja svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i njihovog aktivnog uključivanja u stvaranje boljeg društva. Borba protiv nelegalne trgovine i neprijavljenog rada tiče se svakog građanina Srbije, jer svaki dinar utajenog poreza znači manja ulaganja u obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu, javne usluge i sve ono što čini jednu opštinu i celu zemlju dobrim mestom za život, navodi sa na sajtu opštine Savski venac.

Zahvaljujemo se svim sugrađanima Savskog venca koji su uzeli učešće u ovoj nagradnoj igri čime su pokazali da se nisu borili samo za sebe već i za opštinu u kojoj žive. Građani će sada videti direktne posledice svog odgovornog ponašanja i razumeti povratnu vezu koju plaćanje poreza ima sa kvalitetom života u njihovoj zajednici, što gradi dodatno poverenje u opštinu i državu kao i način na koji se troše budžetska sredstva – rekao je Vidović i dodao da je u planu da se novac dobijen od nagrade usmeri na ulaganja u razvoj najvažnijih segmenata opštine, a da će prioriteti biti definisani u skladu sa inicijativama sugrađana Savskog venca a sve u cilju stvaranja boljeg i odgovornijeg društva.

Borba protiv sive ekonomije odgovornost je opštine Savski venac kao i celog društva i zato ovim putem želimo da pozovemo sve sugrađane da nastave sa učešćem u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi”, prikupljaju svoje račune prilikom svake kupovine i daju sopstveni doprinos u suzbijanju sive ekonomije u cilju unapređenja sigurnosti svih nas i omogućavanja preduslova boljeg životnog standarda – zaključio je Miloš Vidović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: