Ponedeljak, 20.11.2017.

14:30

Apel bivših i sadašnjih poslanika o Kosovu

Grupa sadašnjih i bivših poslanika u Skupštini Srbije, ministara i predsednika opština objavila apel u kojem traži da se odmah prekinu pregovori o KiM.

Izvor: Beta

Apel bivših i sadašnjih poslanika o Kosovu

Oni su takođe apelovali i da se ponište briselski sporazumi, a da se tema Kosova vrati u Savet bezbednosti UN.

U apelu koji je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije pročitao predsednik i poslanik pokreta Dveri Boško Obradović ističe se da vlast za sve odluke o Kosovu i Metohiji mora da raspiše referendum, kao i da u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji ne treba učestvovati i time davati podršku režimu Aleksandra Vučića.

"Apsolutno odbacujemo svaku ideju podele Kosova i Metohije, ili bilo kakvo drugo ugrožavanje teritorijalnog i državnog suvereniteta Srbije", piše u apelu.

Potpisnici apela su Boško Obradović, poslanik Slaviša Ristić, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i bivši poslanici Dragan Todorović, Slobodan Samardžić, Marko Jakšić i Dejan Mirović.

Samardžić je na konferenciji za novinare rekao i da unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji predstavlja "prilično haotičnu priču", kao i da se prema njegovim informacijama na dosadašnjim skupovima veliki broj učesnika založio za to da ne treba priznati nezavisnost Kosova i Metohije.

"Naravno da ne treba priznati nezavisnost Kosova i Metohije i nije reč o tome već o potpisivanju pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije sa Kosovom", rekao je Samardžić.

Prema njegovim rečima, potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma Srbije i Kosova značilo bi pravno priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

11 min

Podeli: