Četvrtak, 03.08.2017.

08:19

Požar na Maljenu opkoljen sa svih strana

Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije Dragan Dončevski izjavio je da je požar na padinama planina Suvobor i Maljen opkoljen sa svih strana.

Izvor: Tanjug

Požar na Maljenu opkoljen sa svih strana

Opasnost nije skroz prošla jer i dalje ima gorenja zbog čega se ne može reći daje požar sasvim lokalizovan. Dončevski je za Tanjug kazao da se tokom današnjeg dana nastavlja gašenje požara.

U gašenju učestvuju dva helikoptera MUP, a na dežurstvu će ostati i pripadnici vatrogasno spasilačkih jedinica i radnici Srbijašuma.

Veliki požar izbio je danas na planini Maljen, na mioničkoj strani, a lokalni mediji javljaju da je vatra zahvatila oko 50 hektara zemljišta i preti da se proširi.

Opštinski štab za vanredne situacije u Mionici proglasio je jutros vanrednu situaciju u selima Planinica, Gornji Lajkovac i Brežđe zbog šumskog požara na obroncima Suvobora i Maljena, rekao je za portal Kolubarske.rs Milan Mihailović iz Odeljenja za vanredne situacije MUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: