Nedelja, 23.10.2016.

09:27

Haiti: 170 bosonogih zatvorenika pobeglo iz zatvora

Više od 170 uglavnom bosonogih zatvorenika savladalo je čuvare zatvora u centralnom delu Haitija i otelo im oružje.

Izvor: Tanjug

Haiti: 170 bosonogih zatvorenika pobeglo iz zatvora
Foto: Thinkstock

Oni su ubili jednog čuvara i pobegli iz zatvora, saopštile su lokalne vlasti.

Incident se dogodio u zatvoru u gradu Arkaje, oko 50 kilometara severno od prestonice Port O Prens, a begunci su ubili jednog čuvara iz vatrenog oružja, a više njih povredili, izjavio je sudija Anri Klod Lui-Žan, a prenela agencija AFP.

Zatvorenici su tokom haotičnog bekstva ukrali i veću količinu oružja, a neki su čak i zapucali na policajce.

Provincijske vlasti navode da su zatvorenici krenuli u napad nakon što su ih pustili iz pretrpanog ograđenog prostora u kupatilo na kupanje.

Zatvori na Haitiju su ozloglašeni po svojoj prenapučenosti, a mnogi ljudi provode više godina u pritvoru do pravosnažne presude.

U toku je potera za beguncima, a policija je zatražila od lokalnog stanovništva da strogo prate policijska uputstva dok zatvorenici ne budu uhvaćeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: