Stiglo saopštenje "Namenske": Ima povređenih, evo šta pokazuju snimci video nadzora

U vojnoj fabrici Milan Blagojević u Lučanima jutros je na jednom pogonu došlo do požara i eksplozije.

Izvor: B92

Sreda, 07.02.2024.

10:43

Stiglo saopštenje
Foto: RINA

"Danas oko 9.20 sati došlo je do požara na pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u fazi gnjetenja. Požar je nastao na samom kraju procesa pri pražnjenju gnjetalice.

Povređeno je petoro radnika od kojih niko nije životno ugrožen. Nakon ukazane medicinske pomoći pomoći u Domu zdravlja Lučani, prebačeni su u bolnicu Čačak.

Snimci video nadzora pokazuju da su ispoštovane sve mere bezbednosti i zaštite na radu. Uzrok nastanka požara utvrdiće nadležne službe", navodi se u saopštenju preduzeća "MB NAMENSKA" AD Lučani.

Meštani Lučana rekli su za Kurir da se i dalje vidi gust crni dim.

"Sa zebnjom čekamo prve informacije. Prema dimu i silini eksplozije strahujemo da ima povređenih, svi smo zabrinuti", kaže meštanin Lučana.

On dodaje da se iz pravca fabrike i dalje vije gust crni dim, a iz fabrike je izašlo pet saniteta Hitne pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: