Sreda, 11.10.2023.

18:10

Izrael negira, Amerika tvrdi: Egipat vas je upozorio na napad tri dana ranije

Izrael je dobio upozorenje iz Egipta o potencijalnom napadu tri dana pre nego što su borci Hamasa izveli veliki napad i masakrirali više od 1.000 ljudi.

Izvor: timesofisrael/M.S.

Izrael negira, Amerika tvrdi: Egipat vas je upozorio na napad tri dana ranije
Tanjug/AP Photo/Erik Marmor

Ovo je rekao u sredu predsednik moćnog komiteta za spoljne poslove američkog Predstavničkog doma.

"Znamo da je Egipat upozorio Izraelce tri dana ranije da bi se ovakav događaj mogao dogoditi", rekao je republikanac Majkl Mekol novinarima nakon obaveštajnog brifinga za poslanike o krizi iza zatvorenih vrata. "Ne želim da ulazim previše u tajne, ali je dato upozorenje", rekao je on. Potom je dodao: "Mislim da je bilo pitanje na kom nivou je upozorenje poslato". Premijer Benjamin Netanjahu je više puta negirao da ga je šef egipatske obaveštajne službe upozorio na Hamasove planove pre napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

21 h

Podeli: