Subota, 12.08.2023.

19:21

Abazović: "Srbija i Kosovo moraju da nađu rešenje"

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da je francusko-nemački plan "odlična osnova za održivo rešenje".

Izvor: Kosovo online, /Albanian post

Abazović:
FOTO TANJUG/ MEDIABIRO, fotografija niske rezolucije/ nr

Međutim, dodao je da "ne vidi da je region trenutno blizu ovom rešenju", preneo je danas Albanijan post.

Abazović je u intervjuu za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) zatražio rešenje problema između Kosova i Srbije, dajući francusko-nemačkom predlogu.

"Uz međunarodnu pomoć, Srbija i Kosovo moraju da nađu rešenje, inače ćemo o ovom problemu pričati narednih 20 godina", rekao je Abazović.

Odbacio je i kritike da je "previše blizak" premijeru Albanije Ediju Rami i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, nakon što je podržao inicijativu "Otvoreni Balkan".

"Ni Rama ni Vučić nisu imali uticaja na moju politiku, osim kada smo imali zajedničke projekte" , rekao je Abazović, dodajući da kritike dolaze zbog toga što širi ideju pomirenja u regionu.

To, kaže, zabrinjava ljude koji su živeli u prošlosti i sukobima 30 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: