Srbija je "pogođena", najave su bile tačne FOTO

Jako nevreme praćeno grmljavinom, olujnim vetrom pogodilo je Beograd, a kiša i grad padaju širom Srbije.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

U ovom času jake grmljavinske oluje zahvatile su zapadni obod Beograda i na njihovom udaru nalaze se Dobanovci, Ugrinovci, Batajnica, Surčin i druga naselja u ovom delu grada.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), ranije je najavio da će doći do intezivnijih pljuskova.

"Tokom poslepodneva na teritoriji Srbije nestabilno sa pojavom pljuskova i grmljavine, koji ponegde mogu biti intenzivniji, a lokalno se očekuje i pojava sugradice i grada", upozorio je RHMZ ranije danas.

Olujno nevreme praćeno gradom u dva naleta opustošilo je delove opštine Mladenovac.

Foto: Rina
Foto: Rina

Gordana Nikolić iz Koraćičke banje kazala je da je jaka kiša praćena gradom padala duže od pola sata dok je olujni vetar skidao crepove.

"Grad je padao sa kišom sigurno pola sata i bio je sitan, međutim sledećeg dana ponovo isti scenario, izuzetno jaka kiša, grad i plus vetar. Sa kuće nam je skinut crep, gomile leda su još uvek svuda po dvorištu ne može lako da se istopi, užasno, ne pamtim kad je bilo ovako", isričala je za RINU Gordana Nikolić.

Pored materijalne štete Nikolići su pretrpeli štetu i na poljoprivrednim kulturama a kolika je proceniće u narednim danima kada obiđu svoje zasade, jer kako kažu poseduju više desetina hektara pod voćem i ratarskim kulturama.

Foto: Rina
Foto: Rina

  • Moguća izlivanja i poplave

Na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Jadru, Likodri, Ljuboviđi, Skrapežu, Đetinji, Moravici i gornjem toku Zapadne Morave tokom 28. i 29. maja vodostaji će biti u većem porastu, sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa.

Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su izlivanja, navodi RHMZ.

"Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna, lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, lokalno i više", objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, danas je na snazi u Banatu, Sremu i zapadnoj Srbiji.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će se na Dunavu kod Novog Sada i Smedereva, kao i na Savi kod Šapca vodostaji narednih dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu