"Krenuli su da beže, uleteo je stampedo": Otkriveno gde su deca pobegla nakon masakra u školi

Deca koja su u panici bežala nakon masovne pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar" sklonište su pronašla u prostorijama jedne firme koja se nalazi iza škole.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.05.2023.

07:44

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Kako je za "Blic" ispričao radnik firme, oni su odmah sklonili decu i pokušali da ih smire, koliko god je to bilo moguće u tom trenutku.

Jedan od radnika obližnje firme je prepričao horor koji se dogodio te srede u beogradskom naselju Vračar.

"Krenuli su da beže, uleteo je stampedo, mi smo im rekli da uđu kod nas, koleginica je psiholog, rekao sam da ih smiri koliko može. Kod nas su bile i dve učiteljice i oko pedesetak dece, koji su se sklonili oko naše firme", prepričava Goran, radnik firme koji se u kobnom trenutku našao za mališane.

Kako on priča za "Blic", jedna od učiteljica je bila skroz bleda i u šoku, a ubrzo se odmah uputila nazad ka školi. "Jedna učiteljica je prebledela, odmah se vratila ka školi, da uzme svu decu, to su mala deca, do četvrtog razreda", priča Goran.

Kako priča, jedno dete je preplašeno plakalo i ispričalo šta se desilo. On je kroz plač ispričao kako je jedan đak uleteo i krenuo da puca.

Podsetimo, dečak ubica (13) je tog 3. maja ušao u školu na Vračaru, sa očevim pištoljem, a prvo je upucao čuvara škole, zatim dežurne učenike, pa se uputio u kabinet istorije.

Tamo je ranio nastavnicu, a onda je počeo da puca u vršnjake. U ovoj nezapamćenoj tragediji ubijeno je sedam devojčica, jedan dečak, kao i čuvar škole Dragan Vlahović. Ranjeno je šestoro dece, kao i nastavnica istorije.

Kako su saopštili zvaničnici MUP-a, učenik sedmog razreda je imao detaljan plan koji je pripremio unapred, kao i spisak vršnjaka koji su mu bili prioritetne mete.

Nakon što su ga policijski službenici odveli, on nije pokazao ni trunku kajanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: