Ponedeljak, 08.05.2023.

08:32

Sahranjeno još dvoje dece; Minut ćutanja u EP; Otvoreni donatorski računi FOTO/VIDEO

Od danas više nije na snazi trodnevna žalost, koja je proglašena zbog dva masovna ubistva u Srbiji. Ali, i danas će biti tužan dan, sahranjuje se četvoro dece.

Izvor: B92

Sahranjeno još dvoje dece; Minut ćutanja u EP; Otvoreni donatorski računi FOTO/VIDEO
Foto: M.M./ATAImages

Oni su ubijeni 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je na njih pucao trinaestogodišnji Kosta Kecmanović. Ubio je osmoro dece i čuvara, a ranio sedmoro. Gotovo odmah nakon tog masakra u školi, u noći između 4. i 5. maja, Uroš Blažić pobio je osmoro ljudi i ranio njih 14.

Zbog tih tragičnih događaja, država je uvela niz novih rigoroznih mera, a koje se tiču kontrole posedovanja oružja, kao i moratorijum na izdavanje novih dozvola. Takođe, svi koji ilegalno poseduju bilo kakvo oružje pozvani su da od danas isto predaju MUP-u, i za to neće snositi nikakve posledice. Nakon što istekne rok od mesec dana, koliko im je dato, očekuju ih drakonske kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

13 h

Podeli: