Nastavak terora nad Srbima; Kosovska policija priznala: Umešani su VIDEO

Kosovska policija saopštila je danas, povodom ranjavanja Srbina Milana Jovanovića na severu KiM, da su četvorica njenih pripadnika suspendovana.

Izvor: B92

Utorak, 11.04.2023.

16:12

Nastavak terora nad Srbima; Kosovska policija priznala: Umešani su VIDEO
Foto: Profimedia

Oni su to saopštili nekoliko sati nakon što se Kosovska policija oglasila saopštenjem u kojem je tvrdila da nijedan njen službenik nije bio umešan u ranjavanje Milana Jovanovića, sinoć kod Bistričkog mosta u blizini Zvečana.

U saopštenju kosovske policije se navodi da je kao rezultat intenzivne istrage sa relevantnim policijskim jedinicama sa regionalnog i centralnog nivoa, sa ciljem da se što pre rasvetli ovaj slučaj, omogućeno pribavljanje dokaza koji ukazuju na sumnju u moguću umešanost policijskog službenika u pucnjavu. "Na osnovu dostavljenih informacija i dokaza, preduzete su mere suspenzije policijskog službenika, pošto nije prijavio slučaj i svoje učešće u slučaju, zbog čega je Kosovska policija izdala obaveštenje da nije umešana u razmeni ili pucnjavi iz vatrenog oružja. Takođe, mere suspenzije su preduzete i protiv još tri moguća službenika umešana u slučaj", navodi se u saopštenju.

U cilju daljeg informisanja javnosti o postupanju policije i nalazima službenih istraga, sumnja se da je u ovaj slučaj umešan policijski službenik pa je Kosovska policija, po zakonskim procedurama, odmah obavestila Policijski Inspektorat Kosova i nadležno tužilaštvo.

"Policija Kosova će nastaviti da obavlja službene dužnosti u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, na pravičan i nepristrasan način, bez obzira na to ko je uključen u slučaj i ni pod kojim okolnostima, neće postupati drugačije, samo u skladu sa zakonima na snazi. Istovremeno, Policija Kosova će blisko sarađivati sa Policijskim Inspektoratom i Državnim tužilaštvom, kako bi nastavili da pozivaju na odgovornost policajce, koji krše i ne postupaju po najvišim etičkim i profesionalnim standardima", piše u saopštenju.

Oglasio se Petković

Petar Petović, direktor Kancelarije za KiM reagovao je na Fejsbuku povodom priznanja tzv. kosovske policije da su pucali na Srbima Milana Jovanovića. Njegov status prenosimo u celosti.

"Kosovska policija je upravo priznala da je pucala u Srbina Milana Jovanovića i pokazala da su ceo dan LAGALI o upucanom Srbinu, porodičnom čoveku, ocu troje dece koji je tek pukom srećom preživeo.

Kada smo prozvali tzv. ministra Svečlju da pokaže dokaze i snimke sa nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, morao je da prizna LAŽ da Kosovska policija nije pucala u Srbina iz Zvečana. Sada svi mogu da vide da je ROSU direktno odgovorna za ovo ranjavanje. Pri tom, koliko god u Prištini pokušavali da po svom oprobanom receptu kriminalizuju Milana Jovanovića, nisu uspeli ništa da mu prišiju i jasno je da su u njega pucali samo zato što je Srbin!

Hoće li se Priština i Svečlja izviniti Milanu Jovanoviću i njegovoj porodici za strahotu koju su pretrpeli?

Da li će iko od predstavnika međunarodne zajednice da osudi ranjavanje Milana Jovanovića i prolivenu srpsku krv, bar upola žustro kao što su osuđivali neke druge događaje? Čekamo njihove reakcije, jer će to pokazati pravo lice demokratije za koju se naizgled deklarativno zalažu.

Sada je svima jasno da nelegalni punkt Kosovske policije na Bistričkom mostu mora biti uklonjen pod hitno, jer služi isključivo za maltretiranje i iživljavanje nad Srbima, na šta Beograd i Srpska lista sve vreme upozoravaju.

Posle ovog događaja, niko više ne može da tvrdi da je Kurtijeva Kosovska policija na severu KiM tu da bi obezbeđivala nekakav mir i bezbednost, već naprotiv – da bi terorisala i zastrašivala Srbe", napisao je Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: