Vučić: Živelo naše čelično prijateljstvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na onlajn sastanku u okviru dijaloga Komunističke partije Kine sa političkim partijama sveta.

Izvor: B92

Sreda, 15.03.2023.

14:56

Vučić: Živelo naše čelično prijateljstvo
Foto: Printskrin/buducnostsrbijeav

"Predsednik Si često pominje jednu kinesku poslovicu: 'Hajde da oružje rata zamenimo darovima od žada i svile'. Mir mora da ostane nasleđe čovečanstva, iz koga ćemo crpeti snagu za globalnu stratešku stabilnost, čiji će krajnji rezultat biti zajednička i održiva bezbednost svih zemalja", napisao je Vučić uz fotografiju i dodao:

"Baš kao i NR Kina, Srbija se zalaže za striktno pridržavanje osnovnih principa međunarodnog prava. NR Kina je, kao stalna članica SB UN, uvek bila posvećena očuvanju mira i pružala diplomatsku podršku teritorijalnom integritetu Srbije, i našim pokušajima da odbranimo međunarodni pravni poredak. Zahvalni smo našim kineskim prijateljima što su istrajno posvećeni poštovanju Rezolucije 1244".

Kako je kazao, veruje da ljubav koju naši narodi gaje prema slobodi i miru dodatno jača naše tradicionalno prijateljstvo.

"Kinesko angažovanje u sektorima infrastrukture, energetike i rudarstva u Srbiji značajno je podstaklo našu ekonomiju, otvaranje radnih mesta i mogućnosti za naše građane, a pomoglo je i u promovisanju saradnje i razmene između naša dva naroda. Hvala predsedniku Siju i NR Kini za postojano prijateljstvo i podršku. Živelo naše čelično prijateljstvo! Živela Kina! Živela Srbija", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: