Molitva iz Hilandara: Vučiću, izdrži iskušenja i pritiske

U besedi za slavskom trpezom u manastiru Hilandar na Svetoj Gori, iguman Metodije pozvao je okupljene vernike i sav verni narod da se pomole za sudbinu KiM.

Izvor: Novosti

Petak, 27.01.2023.

16:40

Molitva iz Hilandara: Vučiću, izdrži iskušenja i pritiske
Foto: Profimedia

Iguman Metodije pozvao je danas okupljene i da se pomole za one koji će odlučivati o sudbini južne srpske pokrajine.

Na slavi su po tradiciji prisustvovali i monasi svetogorskog manastira Grigorijat, a među njima i otac Siluan, koji je, inače, rodom sa Kosova i Metohije.

"Pozivam sav narod srpski i pravoslavni da se pomole za našeg predsednika Aleksandra Vučića da izdrži sva iskušenja koja se pred njim nalaze u ovim teškim trenucima. Pomolimo se zajedno i za sve one koji vode Srbiju da izdrže i sve pritiske kojim su izloženi, i da im Sveti Sava bude na pomoći", kazao je otac Siluan.

U manastiru Hilandar, na proslavi crkvene slave Savindana okupio se veliki broj vernika iz celog regiona. Slavom počinje i obeležavanje jubileja Hilandara - 825 godina postojanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: