Potvrdili. Oglasila se ministarka: Povukli su priznanje Kosova, ali....

Ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala priznala je da je Togo povukao priznanje tzv. Kosova 2019. godine.

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2023.

18:30

Potvrdili. Oglasila se ministarka: Povukli su priznanje Kosova, ali....
Foto: Profimedia

Ali, na sajtu ministarstva na čijem je ona čelu ni četiri godine nakon toga Togo nije izbrisan sa liste zemalja koje priznaju nezavisnost, piše prištinska Koha.

Nakon što je ministar spoljnih poslova Republike Togo Rober Dise potvrdio juče, tokom posete Srbiji, da je Togo povukao priznanje i da je odluka o povlačenju priznanja definitivna, Gervala je rekla da je Togo povukao priznanje još 2019. godine.

Međutim, na sajtu prištinsog MSP-a Togo se i dalje nalazi na listi zemalja koje priznaju nezavisnost tzv. Kosova i navodi se da je Togo odluku o priznanju te nezavnosti doneo 2. jula 2014. godine.

Na listi zemalja na sajtu prištinskog MSP-a, za koje se tvrdi da su priznale nezavisnost tzv. Kosova, nalazi se 117 država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: