Dok se pucalo na srpsku decu, EU tvitovala: "Kosovo je na pravoj strani istorije" FOTO

Na Badnji dan, kada su u Gotovuši ranjeni srpski dečaci, Kancelarija EU na Kosovu je tvitovala da se "Kosovo svrstalo na pravu stranu istorije".

Izvor: B92

Subota, 07.01.2023.

17:45

Dok se pucalo na srpsku decu, EU tvitovala:
EPA-EFE Petrit Prenaj

U međuvremenu je tvit obrisan.

"Kosovo se svrstalo na pravu stranu istorije. Krize, izazovi i mogućnosti. Pročitajte izjavu ambasadora EU na Kosovu", stajalo je juče u tvitu Kancelarije EU na Kosovu, uz link na tekst postavljen na sajtu Evropske spoljne službe (EEAS).

I tvit i tekst na sajtu EEAS su obrisani, ali "Gugl" ih je "zapamtio", te je ostao trag na internetu. Inače tekst na sajtu EEAS, što se može videti iz "traga" na Guglu, se ticao politike Kosova u vezi rata u Ukrajini, kao i šanse koja se stvorila za Zapadni Balkan.

"Kosovo se srvstalo na pravu stranu istorije. Stoga bi se moglo tvrditi da je ruska agresija na Ukrajinu stvorila priliku za Kosovo i Zapadni Balkan u celini da ubrzaju...", jedino je što je ostalo od izbrisanog teksta na EEAS, "trag" koji se može naći preko Guglovog pretraživača.

Portparol EU Peter Stano saopštio je danas da "EU oštro osuđuje jučerašnje ranjavanje dečaka i mladića na Kosovu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: