"Ako sklonimo barikade, loviće nas kao zečeve"

Aleksandar Filipović, doskorašnji šef operative na severu KiM, izjavio je na sastanku sa Vučićem da će Srbe ako uklone barikade, ''loviti kao zečeve".

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2022.

22:22

FOTO TANJUG/ STR/ bg

Filipović je objasnio zašto su Srbi napustili institucije, ističući da pravo i pravda ne postoji na tzv. Kosovu, da je poslednjih godinu i po dana to neizdrživo i da je to došlo do izražaja dolaskom specijalaca.

Istakao je da nije bilo izbora sem da se napuste institucije.

"Napustili smo institucije jer je to bilo neizdrživo, mi kao srpski policajci nismo mogli ništa da promenimo na terenu". rekao je Filipović.

Ukazao je da je Priština sve Srbe proglasila kriminalcima i naveo da je kosovska policija pre par meseci jednom sugrađaninu koji je vozio kiselu vodu i pivo, ''ispalila 400 metaka jureći taj kamion'', a da su, kad je stao i krenuo da beži, pucali za njim, ''a kad je pao prišli i unakazili ga do neprepoznatljivosti''.

Filipović je ispričao da je poslao svoje policajce, koji su mu preneli da znaju o kome je reč, ''ali da ne može da se prepozna jer je unakažen''.

Kosovski policajci su, kako je dodao, potom zasutavili i hitnu pomoć i tražili da kažu ko ih je zvao i vratili je, nisu dozvolili hitnoj pomoći da pruži pomoć čoveku.

Naveo je da je ministar policije privremenih prištinskih institucija posle toga rekao da je to opravdana upotreba sile.

"Za nas tamo života nema pod ovim okolnostima dok su specijalni nasilnici na našem prostoru, severni deo KiM nije Republika Kosovo niti će da bude, nemaju nijedan elemenat državnosti na severu KiM", naglasio je Filipović.

Ukazao je da dok su kosovski specijalci na severu KiM, Srbi nemaju i neće imati iole normalnog života, kakve god garancije dobijali.

"Moje je mišljenje da ako mi sklonimo barikade, loviće nas kao zečeve", rekao je Filipovi.

Zahvalio je predsedniku Vučiću, ministrima i generalima, navodeći da zna kroz šta prolaze i kakvim pririscima su izloženi, ali je dodao da je ubeđen da su Srbi na KiM ''bedem srpstva''.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: