Markus, Markiz: Kako se Makron zove? VIDEO

Džo Bajden je na prijemu dobrodošlice u Beloj kući pogrešno izgovorio ime Emanuela Makrona, francuskog predsednika, piše britanski Telegraf.

Izvor: B92

Petak, 02.12.2022.

10:03

Markus, Markiz: Kako se Makron zove? VIDEO
EPA-EFE/SHAWN THEW

Američki predsednik je u svom govoru nazvao i Markiza de Lafajeta, francuskog aristokratu iz rata za nezavisnost, "Markusom de Lafajetom".

Govoreći ispred Bele kuće, Bajden je "amerikanizovao" Makronovo ime, dok se ovaj samo osmehnuo.

Francuski predsednik doputovao je u sredu u Vašington na razgovore u cilju liberalizacije američkog Zakona o inflaciji, vatrene mere Bajdenove administracije koja bi mogla da izazove trgovinski rat između Evrope i SAD.

Podsećamo, Bajden je prošlog meseca ismejan i jer je britanskog premijera Rišija Sunaka nazvao "Raši Sanok". "Francuska i Sjedinjene Države suočene su sa grabežljivom osvajačkom ambicijom Vladimira Putina i brutalnim ratom Rusije protiv Ukrajine, koji je još jednom narušio mir na evropskom kontinentu“, rekao je Bajden i poželeo dobrodošlicu Makronu.

Bajden je prvo neformalno ugostio francuskog predsednika u sredu. Na Tviteru je objavljena i zajednička fotografija sa Džil Bajden i Brižit Makron.

U četvrtak su zajedno učestvovali na ceremoniji u Beloj kući kojoj je prisustvovala i vojna počasna garda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: