Objavljen spisak: 92 pojedinca i organizacije – među njima ministar, šef vlade, načelnik...

Velika Britanija uvodi sankcije protiv 92 pojedinca i organizacije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/PHOTOCREO Michal Bednarek
Ilustracija: Shutterstock/PHOTOCREO Michal Bednarek

I to zbog održavanja referenduma u nepriznatim separatističkim republikama Donjecku i Lugansku kao i delovima Hersonske i Zaporoške oblasti, koje su pod kontrolom ruskih snaga, saopštio je danas britanski Forin ofis.

Na listi sankcija su se našle agencija "IMA-konsalting" i "Goznak", prenosi Interfaks. Sankcije su uvedene i odgovornima za organizovanje referenduma i protiv jednog broja oligarha i top menadžera ruskih velikih državnih kompanija. Na spisku se nalaze 23 visokopozicionirana radnika Gasprombanke, 16 zaposlenih Sberbanke i deset predstavnika Sovkombanke.

Sankcijama su obuhvaćeni i članovi odbora direktora Gasprombanke, bivši šef VEB-a Vladimir Dmitrijev i generalni direktor kompanije za upravljanje "Lider” Anatolij Gavrilenko.

Zbog održavanja referenduma sankcionisane su još 33 osobe, a među njima su šef vlade Hersonske oblasti Sergej Elisejev, ministar prosvete nepriznate LNR Ivan Kusov, načelnik vojno-civilne administracije (MAC) Zaporoške oblasti Jevgenij Balicki, zamenik predsednika vlade nepriznate DNR Jevgenij Solncev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 583 idi na stranu