Utorak, 23.08.2022.

10:46

"Pratim, nikada ni jedan Čečen neće biti protiv Vučića"

Verujem da bi lideri s Kosova prihvatili Vučićev poziv za dijalog da ne postoji treća strana koja huška na sukob, a to je NATO, poručio Ramzan Kadirov.

Izvor: Kosovo online

Foto: Profimedia

Pratim situaciju oko Srbije i Kosova. Verujem da bi lideri s Kosova prihvatili Vučićev poziv za dijalog da ne postoji treća strana koja huška na sukob, a to je NATO, poručio je lider Čečenije Ramzan Kadirov.

Lider čečenije je naveo i da "Aleksandra Vučića uvažava kao starijeg brata, koji ima bratske odnose s našim predsednikom Vladimirom Putinom".

"Svi Čečeni znaju koliko uvažavam i poštujem Vučića i nikada nijedan pravi Čečen neće biti protiv njega niti protiv srpskog naroda. Srbija i Rusija su bratske zemlje, a Čečenija, kao sastavni deo Rusije, uvek će čuvati svoju braću i boriti se za njih. Srbija je država koja je otvoreno podržala Rusiju u borbi protiv nacizma i satanizma Ukrajine. Predsednik Vučić, koga dobro poznajem, veoma dobro razume šta je NATO i koje metode koristi Alijansa za podsticanje sukoba", tvrdi čečenski lider.

Kadirov ističe i da prati "situaciju oko Srbije i Kosova".

"Verujem da bi lideri s Kosova prihvatili Vučićev poziv za dijalog da ne postoji treća strana koja huška na sukob, a to je NATO. Alijansa shvata da im propada plan u Ukrajini i sada želi da pocepa ranu koja je zarastala na Balkanu. Za mene je uvredljivo to što su na jednoj od strana u sukobu, na koji huška NATO, kosovski muslimani. Zvanični razlog izbijanja sukoba je toliko smešan i banalan da nema sumnje u podstrekivanje spolja od Alijanse. Za pristalice šejtana ili antihrista je korisno da vernike suprotstave među sobom pod bilo kojim izgovorom. Muslimani i hrišćani moraju biti složni protiv njih zbog svoje budućnosti", kazao je Kadirov.

Lider Čečenije poziva na rešavanje problema.

"Pozivam Srbe i kosovske Albance da izbace NATO iz međusobnih odnosa i razmišljaju o svojoj budućnosti. Tada će doći do razumevanja problema i njegovog rešenja. Postoje odlični primeri suživota u harmoniji različitih vera i nacionalnosti. Ali nema primera dobrog suživota sa NATO", zaključio je Kadirov za Republiku, a prenosi Kosovo online.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: