Putin izbačen iz takta? Lavrovu "g***aru", "p***ru"

Na kanalu General SVR, pokrenutom na platformi Telegram, pojavio se izveštaj iz koga mnogi analitičari tvrde da u Kremlju vlada velika nervoza.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.06.2022.

11:01

Putin izbačen iz takta? Lavrovu
EPA/EFE/SERGEI CHIRIKOV / POOL

Prema izveštaju, ruski predsednik Vladimir Putin i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u sredu su videokonferencijom razgovarali o odnosima s Kinom.

Putina je navodno iz takta izbacila činjenica da Kina odbija da Rusiji pruži finansijsku i vojnu pomoć i do te mere se razljutio, prenosi Večernji.hr pisanje švajcarskog medija Blick.ch.

Takođe navodi se da je Putin vulgarno vređao Lavrova.

Navodno, prema pisanju tog izvora, Putin je izrekao nekoliko pogrdnih komentara i o kineskom predsedniku Si Đinpingu.

Putin je direktno optužio Lavrova za neuspeh pregovora s Kinom. U objavi stoji da je nekoliko puta prekidao Lavrova kada je ministar pokušao da se brani.

Lavrova je piše, Blick.ch, nazivao "g***arom" i 'pe***om".

Inače, od početka specijalne vojne ruske operacije u Ukrajini kanal General SVR na Telegramu iznosi insajderske informacije iz Kremlja koje je nemoguće nezavisno proveriti.

Ovo nije prvi put da su ruski zvaničnici upotrebili težak rečnik. Nedavno je bivši ruski predsdnik Dmitrij Medvedev poslao ljutitu poruku navodnim neprijateljima Rusije.

'Mrzim ih. Oni su gadovi i degenerici', napisao je Medvedev u poruci u utorak na Telegramu.

Medvedev je napisao da ti ljudi žele "smrt Rusiji", ali pritom nije eksplicitno napisao na koga misli.
Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: