Rusija: "Apsurd i nerealno"

Ambasada Rusije u Vašingtonu nazvala je apsurdnim tvrdnje američkog Stejt departmenta o umešanosti Moskve u sajber napade na ključnu infrastrukturu u Ukrajini.

Izvor: B92

Sreda, 11.05.2022.

07:29

Rusija:
EPA/EFE/JEON HEON-KYUN

Poručeno je da je Rusija spremna za ravnopravan, profesionalan i nepolitizovan dijalog sa SAD o informacionoj bezbednosti.

"Takve tvrdnje su apsurdne i nerealne. Naša zemlja nikad nije učestvovala u sajber agresiji. To je u suprotnosti sa principijelnim stavom Rusije", navela je ambasada u saopštenju, a prenosi TAS S.

Iz ambasade napominju da je Rusija posvećena korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija isključivo u korist razvoja globalne zajednice.

"Rusija je spremna za ravnopravan, profesionalan i nepolitizovan dijalog sa SAD o velikom spektru gorućih pitanja informacione bezbednosti. Kanali za pratičnu saradnju su i dalje otvoreni. Naše američke kolege su toga svesne", navela je ambasada.

Američki državni sekretar Entoni Blinken ranije je optužio Rusiju da je krajem februara ove godine pokrenula sajber napade na komercijalne satelitske komunikacione mreže kako bi poremetila ukrajinsku komandu i kontrolu i rekao da su te akcije uticale na druge evropske zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: